Els restauradors de Barcelona critiquen l’ajornament de tributs

El Gremi de Restauració publica un nou vídeo amb el testimoni d'afectats: "Si no obrim, no podem pagar"

Els restauradors de Barcelona insisteixen a l’alcaldessa Colau en la necessitat de suspendre els impostos municipals sis mesos arran de l’estat d’alarma. El Gremi de Restauració critica i qüestiona la utilitat de la proposta d’ajornament de tributs del consistori amb un nou vídeo amb el testimoni de restauradors de base afectats. “Això és pa per avui i gana per demà”, “Som autònoms i no entra un sou a casa mentre tinguem el local tancat”, “Ara ens ve la taxa de terrasses i no la podrem pagar”, “Ens les grans crisis, el campi qui pugui no funciona”, són algunes de les reflexions dels autònoms, pimes i negocis familiars. “No deixeu caure cap establiment de restauració de la ciutat. Som un motor econòmic”, sintetitza la xef Carme Ruscalleda.

“Semblem l’enemic i això no és així”, ha sentenciat un altre dels restauradors presents al vídeo, d’uns 2 minuts de durada i que s’ha penjat a les xarxes socials. De fet, els restauradors de Barcelona consideren que la crisi del coronavirus només és l’última de les moltes sotragades dels darrers anys. “Portem un temps que cada temporada és pitjor que l’altra. I a tot això cal sumar-li tots els cops que l’ajuntament ens dona constantment”, critica un dels propietaris de restaurant. Per això, el Gremi de Restauració continua exigint un “pla de xoc” per salvar la restauració de la ciutat i recorda que l’executiu municipal no ha plantejat en cap moment l’ajornament del pagament la taxa de terrasses, el cànon de les guinguetes i de la recollida de residus, o els impostos com l’IBI i l’IAE.

“Que cap bar o restaurant es vegi abocat al tancament per culpa de la crisi sanitària. Que cap empresa es quedi enrere”, recalquen des del Gremi de Restauració de Barcelona, que amb el seu primer vídeo de campanya ja frega les 600.000 visualitzacions a Facebook. “El govern de Colau, però, es mostra impassible davant el neguit del sector. La lentitud a l’hora de prendre decisions contundents, a l’alçada del desafiament econòmic actual, exasperen els restauradors”, ha conclòs el Gremi de Restauració, liderat per Pere Chias.