Els Reis d’Orient desembarquen a Barcelona

Ada Colau destaca "l'esforç extraordinari" dels més petits arran de la pandèmia i diu que es mereixen tots els regals

Els Reis d'Orient saluden alguns infants al Fòrum de Barcelona.

Els Reis d’Orient han desembarcat aquest dimarts al vespre a Barcelona, després d’arribar-hi a bord del pailebot Santa Eulàlia. Ses Majestats han atracat el vaixell al Port del Fòrum, on han estat rebuts per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i altres autoritats. La pandèmia no només ha obligat a repensar el format de la nit de reis d’enguany, que s’ha quedat sense cavalcada, sinó que també ha estat present en els discursos.”Seguiu coratjosos, tot passarà i arribaran dies alegres”, ha dit el Rei Melcior en enviar ànims als petits. Colau ha destacat “l’esforç extraordinari” dels infants en un any difícil, per exemple durant el confinament, i ha assegurat que es mereixen “tots els regals”.

“Els nostres nens i nenes s’han portat molt bé, sempre es porten força bé, però aquest any han fet un esforç extraordinari, han estat durant molts mesos confinats, han ajudat en tot el que han pogut, han après a portar la mascareta, a rentar-se molt sovint les mans…”, ha remarcat.

L’alcaldessa ha donat la benvinguda als Reis, que han rebut la clau màgica de la ciutat de Barcelona que obre totes les cases per deixar-hi els regals als més petits. “Hem donat un permís especial i Ses Majestats podran circular amb llibertat tota la nit per arribar a totes les cases”, ha dit Colau per justificar que els Reis podran saltar-se el toc de queda.

També ha apuntat que es un Nadal “diferent” i “més complicat” però precisament per això ha agraït als Reis que hagin arribat fins a Barcelona per portar la seva màgia. L’alcaldessa ha afegit que per la seva part estan treballant per fer una ciutat “més jugable, més amable i més saludable” per als nens i ha demanat que a ningú li falti res. “Sobretot aquest any més que mai desitgem molta salut per a tothom i que ens puguem fer moltes abraçades ben aviat”, ha conclòs.

Per la seva banda, el Rei Melcior ha dit als petits que els caldrà “esforç” i “empatia” i els ha encoratjat a ser “millors persones”. “Que us acompanyin la sort, la bondat i l’alegria”, ha afirmat.

L’arribada dels Reis l’han pogut veure en directe prop de 300 infants, fills de treballadors dels col·lectius que han estat en primera línia contra la pandèmia dels hospitals de Barcelona, dels Mossos d’Esquadra, Bombers i Guàrdia Urbana. A més, s’ha retransmès per televisió.

Els Reis d’Orient no han pogut fer aquest any la tradicional cavalcada a Barcelona. És per això que la rebuda institucional a Ses Majestats s’ha fet al Port del Fòrum. L’acte de benvinguda ha comptat amb un espectacle produït per l’Institut de Cultura de Barcelona amb Marta Almirall com a responsable de la idea original i direcció artística.