Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

Els propers dies sabrem si el pont de la Puríssima ha desencadenat la tercera onada

Avatar photo

La investigadora de models matemàtics de la UPC Clara Prats ha explicat que a principis de la setmana que es veurà si la vida social durant el pont de la Puríssima ha encès la metxa de la tercera onada de la covid a Catalunya, cosa que confia que no hagi succeït.

«Ens agafaria en una situació molt complicada perquè les UCIs i els hospitals no s’han buidat encara de la segona», ha assenyalat Prats en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Per la investigadora, la tercera onada és «pràcticament inevitable» però serà «una mica més suau i controlable» al gener «si aquest pont no ha encès la metxa» i aconseguim «per Nadal mantenir les trobades al mínim, pràcticament no fer-les i no augmentar situacions de risc».

Clara Prats ha alertat que la mobilitat entre setmana ha tornat a augmentar amb la reobertura d’activitats i ha advertit que el problema no és la mobilitat en si sinó la interacció social que sovint comporta.

En aquest sentit, la investigadora ha manifestat preocupació davant el poc augment en aquesta segona onada de les persones teletreballant, en la seva opinió, una de les mesures de reducció de la interacció social «sostenibles en el temps i sense cost elevat».

També ha expressat la seva preocupació per l’alt nombre de contagis diaris registrats, 1.200, i per que s’hagi tornat a la dinàmica de contagis d’agost i setembre amb diferències a Catalunya i «incendis» en diferents àrees.

En concret, ha assenyalat la situació de la Catalunya Central amb una Rt de 1,1, una tendència lleugerament creixent que si se sosté en el temps comportarà creixements considerables del nombre de contagiats.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Mataró se suma a la jornada de dol per l’incendi a Badalona

Notícia següent

La preinscripció escolar per al proper curs serà del 15 al 24 de març

Notícies relacionades