Els passatgers al metro de Barcelona augmenten un 13% respecte a dilluns passat a hora punta

Les validacions als FGC pugen un 17% en comparació amb fa una setmana i a la Renfe un 10%

Els passatgers al metro de Barcelona aquest primer dilluns de fase 1 han crescut un 13% en hora punta respecte a la setmana passada, segons les dades oficials facilitades per TMB, que indiquen que hi ha hagut 78.000 validacions. Amb tot, la xifra és encara un 70% més baixa que en la mateixa setmana de l’any passat. La tendència de gradual recuperació dels usuaris del transport públic també es nota als Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), que registren un 17% més d’usuaris que fa una setmana, passant dels 15.630 als 18.304. A Rodalies Renfe, el nombre de passatgers s’ha incrementat aproximadament un 10%, segons la companyia, tot i que segueix en nivells molt baixos, un 74,8% per sota del que seria habitual.

Segons TMB, la setmana ha començat al metro amb una augment del 8% en les validacions fins a les 7 del matí, xifra que suposa un 51% menys que en el mateix dia de referència del 2019. Un percentatge que ha augmentat fins al 13% d’increment en hora punta. La setmana passada, en fase 0,5, les xarxes de metro i i bus de Barcelona van transportar 2,45 milions de passatgers, un 17% més que la setmana anterior, en plena fase 0.

A Rodalies, el descens respecte a un dia normal és del 74,8%, respecte al 85,8% d’ara fa una setmana. Als Ferrocarrils de la Generalitat, malgrat l’augment del 17% en el nombre de validacions, el total és encara un 75,9% menys que en un dia equivalent de l’any passat.