Els paradistes dels mercats municipals podran contractar Barcelona Energia

La comercialitzadora pública de l’Ajuntament farà estudis energètics gratuïts als comerciants

Imatge del Mercat de la Boqueria. JULIO COLLADO

Els paradistes dels mercats municipals podran contractar Barcelona Energia a partir d’aquest mes. Fins ara només podien subscriure aquest servei els edificis dels mercats i les seves oficines, però no les parades. A partir d’ara, també podran subscriure el servei els comerciants dels mercats per al subministrament elèctric del seu establiment.

Amb l’objectiu d’assessorar-los, la Federació de Mercats Municipals de Barcelona (FEMM) facilitarà als més de 2.000 establiments comercials dels 43 mercats de la ciutat la possibilitat d’un estudi gratuït per a conèixer les seves necessitats energètiques, ajudant-los a reduir l’impacte econòmic i mediambiental que generen els seus negocis. Els estudis aniran a càrrec de Barcelona Energia.

Fins ara, s’han realitzat proves pilot en quatre mercats, Sants, Sarrià, Llibertat i Ninot, amb un total de 182 establiments subscrits a la comercialitzadora pública d’energia.

Els estudis fets fins ara indiquen que amb el canvi a l’energia 100% renovable, cada comerciant deixaria d’emetre 2 tones de CO2 i s’aconseguirà un estalvi econòmic mig de 500 euros anuals.

La col·laboració entre la FEMM i Barcelona Energia també estableix que la comercialitzadora pugui realitzar més endavant una oferta col·lectiva a tots els comerciants perquè consumeixin l’electricitat sostenible de Barcelona Energia a través d’unes condicions econòmiques més avantatjoses, gràcies a la tècnica de la compra col·lectiva.