Els pacients sense Covid-19 a la Vall d’Hebron podran tornar a rebre visites

Es manté la via telefònica i les trucades de vídeo per a les persones ingressades per coronavirus

L’hospital Vall d’Hebron tornarà a admetre a partir d’aquest dijous les visites d’acompanyants de pacients sense Covid-19, mentre que manté la via telefònica i les trucades de vídeo per a les persones ingressades per coronavirus.

El centre hospitalari ha indicat en un comunicat que els pacients no contagiats que estiguin hospitalitzats o a la Unitat de Curta Estada a Urgències podran tornar a rebre visites d’un acompanyant en dos torns diaris, de 13.30 a 14.30 hores i de 18.30 a 19.30 hores.

A la una, les persones sense Covid-19 -ni sospita d’estar infectadas- que acudeixin al servei d’Urgències ho podran fer amb un acompanyant.

En el cas de l’UCI, els pacients no contagiats tindran l’opció de rebre visites tres dies a la setmana en un horari de 15 a 16 hores, mentre que aquells que se sotmeten a intervencions quirúrgiques per cirurgia major ambulatòria podran estar acompanyats per un familiar, tot i que es potenciarà la informació via app.

Vall d’Hebron ha assenyalat que s’autoritzarà un acompanyant en tots els casos relacionats amb pacients pediàtrics, persones amb dependència, discapacitat o la targeta “Cuidam” i en el part i / o puerperi.

Així mateix, en el procés de final de vida s’acceptaran dos acompanyants.

En les altres situacions, com Consultes Externes, Gabinets diagnòstics i l’Hospital de Dia, així com en el cas de pacients amb coronavirus hospitalitzats, a Urgències o a la UCI, no es permetran acompanyants.

Pel que fa a les intervencions quirúrgiques, l’hospital ha matisat que no s’autoritzaran familiars a la sala d’espera, sinó només a la Unitat d’Admissions i quan es tracti d’un únic acompanyant.

En els casos en què no sigui possible l’acompanyament, la Vall d’Hebron mantindrà la comunicació amb les famílies via aplicació mòbil, telèfon o videotrucades.