Els ous poden millorar la salut de les teves articulacions

L’artrosi és una malaltia progressiva que es desenvolupa després d’anys de desgast normal en el cos, i és relativament comú entre les persones més grans de 55 anys.

Afecta a tots els elements estructurals de l’articulació i implica una interrupció en la producció i manteniment del cartílag articular i una sobreproducció de mediadors inflamatorios.

L’artrosi es caracteritza per la destrucció del cartílag articular i l’os subcondral (os que proporciona suport per al cartílag), que condueix al dolor, inflamació i rigidesa en les articulaciones. Les dues articulacions més afectades en adults són els malucs i els genolls.

Fins fa poc, la majoria dels tractaments per l’artrosi es centraven en alleujar els símptomes. El tractament més comú per a l’artrosi són els antiinflamatoris no esteroides (AINEs), que no aborden el problema fonamental de la pèrdua de cartílag i també pot tenir efectes secundaris greus amb l’ús a llarg termini, com ara úlceres gastrointestinals, sagnat intern o insuficiència hepàtica.

No obstant això, durant l’última dècada, s’han fet esforços en la investigació de compostos que poden aturar o retardar el dany al cartílag causat per aquest desordre. Un dels més nous s’obté a partir dels ous de gallines, es tracta de la Membrana Interna de la Closca de l’Ou.

Quan pelem un ou cuit és fàcil apreciar una “tel”, difícil de separar amb les mans i molt resistent al trencament. Aquesta “tel” és la membrana de la closca de l’ou i, encara que en realitat consta de dues capes, comunament l’anomenem com una sola: Membrana Interna de la Closca de l’Ou o “Inner Eggshell Membrane” en anglès.

A partir d’elles s’elabora un complement alimentari que després de la seva extracció manté la seva riquesa en components actius i més d’un 90% de proteïnes. És un suplement indicat com a suport nutricional per a la salut i el benestar de les articulacions.