Els nens tornen a gaudir dels parcs infantils de Barcelona

Les brigades municipals col·locaran pictogrames amb recomanacions com mantenir les distàncies

Els nens ja poden tornar a gaudir de les àrees de joc infantil de Barcelona, després de tres mesos tancades i precintades com a mesura de prevenció per la covid-19. Les brigades municipals de l’Àrea de Medi Ambient han tret aquest divendres al matí les cintes dels parcs i els cartells que indicaven que estava prohibit fer-ne ús. A més, s’ha fet ús de bufadores per netejar gronxadors i altres elements de joc i s’han utilitzat motocultors per a remoure la terra. Segons ha explicat als mitjans Toni Navarro, cap del departament de les àrees de joc infantil de Barcelona, es col·locaran cartells amb pictogrames amb recomanacions per gaudir de l’espai de joc, com ara mantenir les distàncies o rentar-se les mans abans i després de fer-ne ús.

Segons Navarro, després de tantes setmanes tancades, el primer en què es basa el manteniment de les àrees de joc és “la certificació del compliment de les mesures de seguretat” i una part molt important passa per l’esmorteïment del paviment per a les caigudes. “És per això que es motoculten”, ha dit.

D’altra banda, es fa una inspecció ocular dues vegades a la setmana a cadascuna de les 888 àrees de joc de la ciutat i es van mantenint sempre amb els estàndards que marquen les normes espanyoles i europees.

Navarro ha apuntat que no han trobat cap problema “remarcable” a l’hora de fer la reobertura però ha admès que un problema és que ha estat un període molt plujós i hi ha àrees on hi ha moltes plantes i flors i la majoria tenen sorrals.

El responsable de les àrees de joc infantil ha destacat que el programa de manteniment dels parcs que té Barcelona “ja és bastant exigent i compleix normes espanyoles i europees”.

Segons ha detallat, mai s’utilitza cap producte químic per a la neteja, sinó que principalment s’utilitza aigua i sabó.

L’Ajuntament de Barcelona ja va dir dijous que calia la “màxima responsabilitat” per part de les persones que facin ús dels parcs i que cal que els petits es rentin les mants abans i després de jugar.

Segons el consistori, aquesta fórmula és més eficient que no pas una desinfecció.