Els hospitals comencen a notar una caiguda dels ingressos

Els indicadors epidèmics assenyalen una millora a Catalunya, on la propagació de virus ha tornat a baixar d’un i els hospitals comencen a notar cert descens, encara que en les últimes 24 hores encara s’han diagnosticat 1.260 nous contagis i s’han notificat altres 20 morts per COVID.

479 PACIENTS A L’UCI

Segons les dades actualitzades aquest dimarts pel Departament de Salut, el nombre de malalts hospitalitzats avui per coronavirus és de 1.572, un total de 53 menys que ahir, dels quals hi ha 479 a les UCI, un nombre de pacients greus que es manté estable des de diumenge.

La velocitat de propagació de virus (Rt) s’ha situat en 0,97, quatre centèsimes menys que ahir, el que indica que cada 100 infectats contagien a una mitjana de 97 persones i amb això minva poc a poc l’epidèmia, un indicador que millora per quart dia consecutiu.

El risc de rebrot (EPG), que mesura el creixement potencial de l’epidèmia, és de 265 punts, deu menys que la vigília, i la incidència acumulada de casos per cada 100.000 habitants a 14 dies (IA14) baixa a 272 casos, dos menys que el dia anterior.