Els experts proposen un confinament total de 15 dies a Catalunya

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Dues setmanes de confinament a casa excepte per anar a l’escola i als treballs considerats essencials és la proposta que la Generalitat té sobre la taula per part dels experts de Salut Pública.

Dues setmanes de xoc per intentar frenar el contagi amb més eficàcia, ja que el creixement de la Covid-19 ha saltat per sobre de totes les barreres que s’han anat posant fins ara, incloent la reducció de contacte social que suposa no tenir bars ni restaurants i les recomanacions de fer en el possible teletreball i de no sortir.

Primer hauria de ser acceptada la decisió en el si de Govern de la Generalitat, que no sembla tan fàcil davant les veus discrepants que es fan sentir en tot just hores. I després caldria presentar la decisió davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ja que el decret de l’estat d’alarma no inclou el confinament, només el perimetral.

L’altra opció a discutir seria el confinament de cap de setmana -que tampoc està entre les opcions de l’estat d’alarma- i potser augmentar les classes telemàtiques en el batxillerat.