Els experts asseguren que portar guants hauria d’estar prohibit

El cap de Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Taulí de Sabadell, Manel Cervantes, ha assegurat que els “guants haurien d’estar prohibits”, ja que ens donen una “falta de seguretat” perquè “creiem que estem protegits”.

En declaracions a TV3, Cervantes ha recomanat rentar-se constantment les mans i ha subratllat que, tot i que no està prohibit portar guants pel carrer, “no és un bon mecanisme de seguretat”. “Si portem un guant posat tot el matí, ens anirem tocant el nas, les mans, etc., i és pitjor que portar les mans sense guants perquè no ens les rentarem en cap moment”, ha asseverat Cervantes.

No obstant això, ha manifestat que no s’oposa als guants que ofereixen els supermercats o les fruiteries ja que “actuen de barrera al tocar productes sensibles”. Pel que fa a les màscares, ha destacat que es tracta d’una eina preventiva en àmbits tancats com els centres hospitalaris o les residències d’ancians.

Referint-se als espais oberts, ha ressaltat que tenen una utilitat important en les aglomeracions però que, exceptuant aquest cas, té “molts dubtes que serveixin per a alguna cosa”. No obstant això, Cervantes ha assenyalat que ell complirà les recomanacions científiques, i ha informat que la durada de les màscares és àmplia, i que qualsevol tipus d’aquest material sanitari serveix per sortir al carrer mentre no estigui danyat.

Així mateix, va aprofitar l’ocasió per lloar el paper dels científics durant la crisi científica: “Confiem en els epidemiòlegs i les autoritats sanitàries”, ha emfatitzat.

Preguntat sobre el futur, aquest metge de l’Hospital Taulí ha remarcat que s’estan fent moltes reflexions, però que no tenim respostes donada la incertesa en qüestions com la influència del clima en el virus. No obstant això, Cervantes ha afirmat que “si el virus està circulant com ho està fent ara, podrem celebrar les festes de Nadal totalment tranquils”