Els exàmens de Selectivitat es distribuiran en tres franges per evitar aglomeracions

La comissió organitzadora de la prova d’accés a la universitat (PAU) ha publicat aquest dilluns els horaris definitius per als exàmens de Selectivitat a Catalunya, que se celebraran entre el 7 i 10 de juliol, amb una distribució en la qual es redueixen a tres franges horàries per evitar al màxim permanències innecessàries dels estudiants a les seus i impedir aglomeracions en els descansos.

La nova distribució horària segrega les matèries més nombroses, tant les comunes com les de modalitat, de la fase general repartint-la en tres dies, al mateix temps que estableix tres franges d’examen al dia –en anys anteriors hi havia quatre diàries–, a les 9 hores, les 12 hores i les 15 hores, ha informat la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat en un comunicat.

Cada dia, les dues primeres franges d’examen estan dedicades principalment a matèries de fase general i alguna específica, o, com succeeix el quart dia, a matèries de fase específica amb un elevat nombre d’estudiants.

El dimarts 7 serà el torn de Llengua castellana i literatura (9 hores), Ciències de la terra i del medi ambient, Fonaments de les arts, Matemàtiques aplicades a les ciències socials (12), Anàlisi musical, Història de l’art i Física (15 hores).

El dimecres 8 serà el torn de Llengua catalana i literatura (9 hores), Llengua estrangera (12) i Eletrotècnia, Economia de l’empresa i Literatura Catalana (15); el dijous 9 Història (9), Dibuix artístic, Llatí, Matemàtica (12), Dibuix tècnic, Història de l’a filosofia i Literatura castellana (15 hores).

Les proves conclouran el divendres 10 amb Química, Disseny, Geografia (9 hores), Biologia, Cultura audiovisual, Grec i Tecnologia industrial (12 hores).

Els alumnes amb necessitats educatives especials s’examinaran en tribunals específics, com és habitual, amb un horari adaptat, ja que disposen de dues hores per realitzar l’examen.

Els exàmens de la PAU es realitzaran en universitats, però també aquest any en centres de Secundària, públics i concertats, per habilitar més seus d’examen evitant desplaçament i reduir el risc de contagi.