Els cotxes grans pagaran més per aparcar al carrer

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Males notícies per als conductors dels vehicles grans: la Direcció General de Trànsit (DGT) ha recopilat les dades d’amplada, alçada i longitud de cada un dels cotxes espanyols per enviar-los als ajuntaments de tot el país i implantar així noves tarifes d’aparcament, segons l’espai que ocupen (a més de les ja esteses adhesius de parabrisa).

Segons ha detallat Susana Gómez, subdirectora de Vehicles de la DGT, en el marc de la celebració d’un webinar organitzat per EY Mobility Center, la mesura podria entrar en funcionament abans d’acabar l’any.

Una decisió de la qual tindran l’última paraula els ajuntaments i que afectarà principalment als models crossover o SUV, tan populars i que tant s’han venut en els últims anys però que són més grans que la resta.

Abans d’acabar el 2021, la idea és que els parquímetres carreguin les dades de la mida del cotxe accedint a la matrícula, per marcar així el seu import tenint en compte l’espai que ocupen.

Una cosa que s’afegeix a les taxes que ja s’han començat a recaptar segons els índexs de contaminació de cada vehicle (tenint en compte a més que els cotxes no elèctrics contaminen més com més grans són).