Els centres comercials de Barcelona reobren demà amb protocols reforçats

Cada 30 minuts es desinfectaran els banys i els punts de contactes més freqüents

Imatge d'arxiu de l'interior del centre comercial Diagonal Mar. ACN

Els centres comercials de Barcelona reobriran les portes demà, amb l’entrada de la ciutat en la fase 2 de desconfinament, amb uns protocols sanitaris i de seguretat reforçats per protegir clients i empleats del coronavirus i amb restriccions en l’aforament .

Encara que alguns d’ells, com La Maquinista, Glòries i Splau, propietat d’Unibail-Rodamco Westfield, han romàs oberts a el públic durant l’estat d’alarma per garantir l’accés als comerços de primera necessitat, ara han sumat nous protocols a les mesures de desinfecció i seguretat ja adoptades.

En aquest sentit, s’ha augmentat la freqüència de neteja dels centres coincidint amb els horaris de més afluència. Com a mínim, cada 30 minuts es desinfectaran els banys i els punts de contactes més freqüents, com els ascensors o escales mecàniques.

També s’han col·locat gels hidroalcohòlics en entrades i sortides i en punts claus, com els banys, entrades a les botigues o punts d’atenció a client.

Els serveis de ludoteques i parcs infantils romandran tancats i l’ús d’ascensors es veurà limitat a persones amb mobilitat reduïda i a un màxim d’1 o 2 persones per ascensor.

A més, La Maquinista, Glòries i Splau compten amb un sistema de monitorització i control de l’ocupació que permet controlar el flux de persones en temps real a través d’una app mòbil, que alerta la gerència del centre en cas que s’estigui arribant al límit d’ocupació marcat per la llei.

Diagonal Mar també ha informat que el centre comercial obrirà amb mesures adaptades a la realitat actual per garantir la seguretat dels visitants i empleats i preparats per a la nova normalitat.

Aquestes mesures es basen en l’ús de la tecnologia per a una experiència òptima, personalitzada i segura, espais buidats, ben senyalitzats i una atenció personalitzades al consumidor, a més del reforç dels protocols d’higiene i desinfecció a tot el centre comercial.

També els centres El Corte Inglés obren demà la totalitat de la seva superfície comercial, un cop tota la regió sanitària de Barcelona i la seva àrea metropolitana han entrat en la fase 2.

Amb aquesta reobertura, El Corte Inglés recupera el cent per cent dels treballadors que estaven inclosos en un expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO).

Els establiments han de disposar de tota l’oferta comercial, però s’establirà un aforament limitat i serà obligatori l’ús de guants i mascareta.

També s’han instal·lat vinils a terra recordant la necessitat de guardar la distància de dos metres entre persones, així com mampares biològiques a les caixes, punts d’informació o taulells.

Entre altres mesures addicionals també es realitzarà una higienització de tots els productes retornats o la roba utilitzada als emprovadors i es netejaran aquests després de cada ús.