Els alcaldes metropolitans lamenten la manca de diàleg per aplicar mesures de restricció

Els dotze edils es reuniran dissabte al matí amb Torra per expressar-li el malestar i aclarir dubtes

Els alcaldes metropolitans afectats per la resolució del Govern que aplica mesures de restricció als seus municipis davant l’augment de casos de covid-19 han lamentat la manca de diàleg del Govern a l’hora de prendre aquesta decisió. Ho ha explicat en roda de premsa l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha exercit de portaveu de la dotzena d’alcaldes afectats.

Després d’una trobada que havia de ser dels cinc municipis amb platja però que ha acabat reunint la dotzena de batlles, s’ha arribat a la conclusió que hi havia tants dubtes sobre la resolució que el millor era demanar una reunió amb el president de la Generalitat, Quim Torra, per aclarir-los. La cimera tindrà lloc aquest dissabte al matí.

Colau ha explicat que ella mateixa ha demanat telefònicament a Torra la trobada, i que poc després de la xerrada, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, li ha confirmat que el president de la Generalitat els rebria demà al matí.

Els alcaldes, segons ha explicat Colau, aprofitaran la trobada per expressar-li el malestar per la manca d’informació que han tingut a l’entorn de la resolució, que han conegut poc abans que es difongués als mitjans de comunicació

L’alcaldessa de Barcelona ha afirmat que el procés fins a arribar a la resolució és “millorable” amb “més diàleg, més consens i més concreció”. Per això demà expressaran a Torra el “desconcert i el malestar” que els ha generat la situació -ha afirmat que els ajuntaments afectats han rebut una “allau” de consultes de la ciutadania pels dubtes davant la resolució- però també “l’ànim constructiu” per “detallar i aclarir recomanacions i prohibicions”.