Els ajuntaments podran limitar l’accés a les platges i fixar un temps màxim d’estada

El govern ordena que es mantinguin dos metres de distància interpersonal

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge d'arxiu de les platges del Vendrell. (Cedida)

Els ajuntaments tindran potestat per limitar l’accés dels ciutadans a les platges i fixar torns per temps amb l’objectiu que el màxim de persones puguin gaudir-ne en condicions de seguretat sanitària, segons una ordre ministerial publicada aquest dissabte al Butlletí Oficial de l’Estat modificant-ne una d’anterior sobre les característiques de la fase 2 de desconfinament. La limitació d’aforament a les platges, tant en el seu accés com en el temps d’estada, també es traslladarà als aparcaments propers. El govern espanyol deixa clar que caldrà respectar la distància interpersonal d'”almenys” dos metres entre banyistes i estableix una superfície per banyistes de quatre metres quadrats perquè els ajuntaments calculin l’aforament màxim.

A més, els ajuntaments hauran d’assegurar una neteja i desinfecció de les platges i haurà de senyalitzar de manera ben visible les indicacions d’higiene i prevenció per als banyistes.

Altres normes que fixa l’ordre ministerial publicada al BOE és que només podrà haver-hi una persona a la zona habilitada per a dutxes i rentapeus, lavabos, vestidors i altres serveis públics similars. Només en els casos de persones que necessitin assistència podran anar-hi amb un acompanyant. Així mateix, subratlla que caldrà reforçar la neteja i desinfecció d’aquestes àrees per garantir la salubritat i la higiene.

Es podran reobrir els parcs naturals si no se supera el 20% de superfície

En el BOE d’aquest dissabte, també s’anuncia la reobertura dels parcs naturals, sempre i quan no se superi el 20% del seu aforament màxim permès, i es permet la reobertura dels telefèrics mentre s’ocupi la meitat de la màxima capacitat autoritzada. També estableix que en cas de disposar cadires els ocupants s’hauran d’assegurar una distància d’almenys un seient mentre que si no en disposa s’haurà de senyalitzar el terra amb vinils i amb una distància mínima de seguretat. A l’entrada, també s’haurà de posar a disposició dels usuaris gel hidroalcohòlic.