Els 7 nutrients que ajuden a mantenir el teu cervell sa

Avatar photo

La tiamina és essencial en el processament de la glucosa per al funcionament del cervell

L’esport i els exercicis de memòria i concentració ajuden a mantenir el teu cervell actiu i afavoreixen la producció d’algunes de les principals hormones. Però la salut del cervell depèn també en gran mesura de la nostra alimentació. T’expliquem quins aliments t’ajuden a cuidar i potenciar el teu cervell de manera natural.

Tiamina o vitamina B1
És l’encarregada del procés regeneratiu de les cèl·lules cerebrals. És present en cacauets, nous, raïm, passes, fetge, llevat de cervesa i en grans com l’arròs.

Potassi i magnesi
Aquests dos elements constitueixen el principal combustible del cervell. La seva interacció amb les partícules de sodi, generen el voltatge necessari per a mantenir els estats d’alerta i els estats de repòs. Presents en cítrics, espinacs, col, bròcoli, plàtans i alvocats.

Omega 3 i 6
Els àcids grassos són essencials per a la producció de les hormones encarregades de regular l’estat d’ànim. La seva deficiència contribueix a l’aparició de transtorns com la depressió o l’ansietat. Els trobem en peixos blaus i alvocat.

Niacina o vitamina B3
Important per a l’acció quotidiana del cervell i perquè s’ha demostrat que és l’única vitamina capaç de regenerar el cervell després d’accidents lleus i moderats. És present en llet, pèsols, llavors de gira-sol, lli, llevat de cervesa i xia.

Piridoxina o vitamina B6
Essencial en la producció dels neurotransmissors del cervell. Són els encarregats del processament i l’acte reflex de les emocions i els sentiments. Es troba present en el fetge, la tonyina i la soia.

Cobalamina o vitamina B12
Aquesta ha estat anomenada la clau del cervell, perquè contribueix en molts factors del funcionament del cervell i del cos. És la vitamina per excel·lència de la regeneració dels teixits gruixuts i produeix glòbuls blancs que constitueixen la primera línia de defensa immunològica. Es troba en aliments d’origen animal.

Triptòfan, tirosina i pujol
Anomenats la tripleta de la memòria, perquè són els encarregats de l’activació a escala neuronal de les àrees específiques encarregades de la memòria a llarg i mig termini. Es troben en la llet, carabassa i tofu.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La temporada d’hivern de Petit Cine Club s’inicia amb la projecció de “El Grúfal”

Notícia següent

Incendi en un quart pis del carrer Tamarit de Llitera de Lleida

Notícies relacionades