Élite Taxi convoca una manifestació a Barcelona contra Cabify

La manifestació es durà a terme la setmana del 17 de maig

Élite Taxi ha convocat una mobilització a Barcelona la setmana del 17 de maig contra el servei de Cabify pels seus “incompliments”, segons ha assenyalat en un comunicat aquest dimarts.

L’associació de taxistes ha sostingut que “són temps difícils” per al sector del taxi i, per això, ha demanat que es controli i sancioni tots els VTC que operen a la capital catalana i no porten el distintiu de servei de lloguer de vehicles amb conductor, segons l’article 3.1 del Decret llei 5/2017.

Ha explicat que aquest distintiu indica la classe d’autorització que disposa aquesta mena de vehicle i en reflecteix els dies de descans.

Un altre dels incompliments que, segons Élite Taxi, s’hauria de revisar perquè Cabify pugui operar és el de la circulació dels vehicles i es refereix al fet que –segons l’article 4.3 del Decret llei 4/2019– no poden circular per les vies públiques “per buscar clients ni propiciar la captació de viatgers”.

L’antelació mínima és un altre punt per a la mobilització, perquè d’acord amb l’article 4.2 del Decret llei 4/2019, des de la precontractació del servei fins que es duu a terme “ha de transcórrer un interval de temps mínim de 15 minuts”.

Élite Taxi també fa referència a l’estacionament dels vehicles i al fet que, mentre es troben en servei no contractat, “s’han d’estacionar en aparcaments o garatges”.