El toc de queda per la sisena onada torna a deixar buits els carrers de Barcelona

Agents de la Guàrdia Urbana informen els vianants des d'una estona abans que a la una quedaria restringida la mobilitat

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
La primera nit de toc de queda per la sisena onada de la pandèmia de la covid-19 ha tornat a deixar pràcticament buits els carrers de Barcelona, aquesta nit de dijous a divendres. La restricció de la mobilitat no essencial, entre la una i les sis de la matinada, ha rebut aquest mateix dijous l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).
Quan faltava una mitja hora per la una de la matinada, patrulles de la Guàrdia Urbana de Barcelona han començat a informar els grups de vianants o persones que estaven allargant la nit al passeig del Born que quedaria restringida la mobilitat. En aquest punt de la ciutat, la presència policial també s’ha fet notar amb la circulació de vehicles de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra.
El paquet de mesures anunciades pel Govern aquest dilluns davant del fort increment de casos de covid-19 en els darrers dies, marcat per l’entrada de la variant òmicron, ha entrat en vigor aquest divendres a les 00.00 h. Entre les noves mesures, a més del toc de queda, hi ha la limitació de les trobades socials a deu persones; l’aforament del 50% a l’interior de restaurants o del 70% al comerç i a activitats culturals i esportives. Es manté el certificat covid-19 per als restaurants i gimnasos.

L’increment de casos de la sisena onada en les últimes setmanes ha obligat el Govern a decretar restriccions. Salut ha declarat 13.308 nous casos, amb una incidència acumulada a 7 dies (IA7) de 526, en les dades publicades aquest dijous. Fa una setmana, la IA7 era de 319.