El TNC estrena la seva plataforma per fer arribar els espectacles de la temporada a casa

TNCDigital funciona per subscripció o per obra, i serà gratuït els primers dos mesos pels abonats del teatre

El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) posa en marxa TNCDigital, una plataforma audiovisual en la línia de la d’equipaments com el Teatre Lliure, L’Auditori i de festivals com Temporada Alta, on anirà oferint espectacles d’aquesta temporada. Els espectadors es poden subscriure a tota la temporada o comprar ‘entrades’ per a espectacles solts, i accedir així als enregistraments en alta qualitat d’imatge (4K) i so que s’aniran incorporant. Ara mateix ja hi ha disponible el ‘Decameró’ que va inaugurar el curs, i “en breu” s’hi sumaran els dos muntatges que s’han hagut de suspendre les darreres setmanes pel tancament cultural, ‘La dona trencada’ i Malditas plumas’. La intenció és mantenir estrenes en línia encara que el teatre estigui tancat.

El decàleg de monòlegs ‘Decameró; ‘La dona trencada’, de Simone de Beauvoir; ‘Malditas plumas’, de Sol Picó; ‘Solitud a Stromboli. Somnis, signes i símbols’, de Rosa Delor i Núria Casado; ‘L’Hèroe’, de Santiago Rusiñol; ‘Solitud’, de Víctor Català; ‘Encara hi ha algú al bosc’, d’Anna Maria Ricart, ‘De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda’, de La Calòrica; ‘Galatea’, de Josep Maria de Sagarra, i ‘L’Emperadriu del Paral·lel’, de Lluïsa Cunillé, són les obres que el TNC preveu enregistrar i pujar a la seva nova plataforma.

Les pujades es faran d’acord amb el calendari d’estrena de les obres. Si el teatre ha de tancar degut a les restriccions de la pandèmia, es mantindran igualment les estrenes (encara que siguin sense públic), per poder almenys oferir-les a la plataforma digital. Si, en cas contrari, el teatre pot obrir i estrenar amb públic, el contingut no es penjarà a la plataforma fins que no hagin acabat les funcions físiques, per no perjudicar la taquilla, informen a l’ACN des de l’equipament.

Alguns espectacles comptaran amb subtítols en català, castellà, anglès i francès, gràcies a una col·laboració amb l’Institut Ramon Llull.

La subscripció digital a la temporada té un cost de 29 euros, i permet veure les obres sense límit fins al setembre del 2021. D’altra banda, la compra individualitzada d’espectacles és a 5 euros. El TNC anirà afegint continguts extra, a banda dels espectacles, a la plataforma del TNCDigital, com per exemple entrevistes a experts, reportatges per contextualitzar l’autor o l’època, etc.

El TNCDigital és possible gràcies als equips tècnics del Teatre Nacional de Catalunya i compta en la col·laboració de TV3.