El taxi es manifestarà dijous fins al Parlament per denunciar el retorn “il·legal” d’Uber a Barcelona

Tito Álvarez: "Els taxistes que treballin per a aquesta aplicació no són companys, són uns traïdors i els denunciarem"

Imatge d'una vaga de taxistes
El sector del taxi ha acordat manifestar-se dijous fins al Parlament per denunciar el retorn “il·legal” d’Uber a Barcelona. En una assemblea a l’exterior de l’estació de Sants, Élite Taxi ha aprovat per àmplia majoria concentrar-se de bon matí a les Torres Venecianes de la plaça d’Espanya, recórrer la Gran Via i baixar per Via Laietana, amb parada davant de Foment del Treball, a qui acusen d’emparar l’arribada de la multinacional nord-americana. La manifestació de taxistes té previst acabar davant el Parlament. El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha insistit que l’entrada d’Uber a Barcelona “no respecta” el reglament metropolità del taxi i ha avisat els ‘companys’ que treballin per a l’aplicació: “Són uns traïdors i els denunciarem”.
“Uber torna il·legalment a Barcelona per tercera vegada”, ha recalcat Álvarez just abans de l’inici de l’assemblea a la plaça Joan Peiró, amb la presència de més de 200 taxistes. “Sempre diuen que venen de la mà de les administracions i que abans s’havien equivocat. Però en realitat entren fent les coses malament i rient-se de les institucions”, ha etzibat el portaveu d’Élite Taxi, que ha assegurat que Uber “incompleix la normativa i les tarifes pactades” per les altres 16 aplicacions de taxi a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. “Els usuaris amb Uber no tenen garantit el preu regulat ja que l’aplicació no té els mateixos algoritmes i tampoc poden pactar un preu tancat amb la tarifa 3”, ha avisat Álvarez.

“En definitiva, Uber està operant avui al marge de la llei”, ha reiterat el portaveu d’Élite Taxi, que espera un posicionament clar de l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) en les properes hores. “Esperarem 24 hores a veure què diu l’administració. No pot ser que una empresa vingui a desvirtuar un servei públic”, ha assenyalat Álvarez, que ha comentat que la manifestació d’aquest dijous només serà el principi d’un seguit de mobilitzacions contra Uber. “Encara que finalment compleixin la llei, nosaltres estarem en contra d’ells. No és qüestió de protegir les nostres famílies, sinó que estem protegint als usuaris d’una multinacional que precaritza, s’emporta els impostos fora del país i estafa”, ha enumerat el portaveu d’Élite Taxi.

“Que Uber se’n vagi o aquí no hi haurà pau”

“Que Uber se’n vagi o aquí no hi haurà pau”, ha amenaçat Álvarez, que igualment ha posat en dubte que la companyia nord-americana tingui ja una flota de 350 taxis operativa a la capital catalana. “Des de les 8 del matí hem fet més de 600 sol·licituds amb l’app d’Uber i no ha vingut cap taxi”, ha reconegut el portaveu d’Élite Taxi. “Només n’hem vist un a la pantalla, a Diagonal Mar amb Rambla Prim. Deuen ser com les cuines fantasma, els hi podem dir taxis fantasma”, ha ironitzat Álvarez, que ha desvetllat que prop d’un miler de taxistes de la seva associació ja s’han baixat l’app d’Uber per poder denunciar els taxistes que treballin per a l’aplicació.

“Sol·licitarem els taxis, farem el servei i demanarem la factura per denunciar-lo a l’IMET. Es tracta d’una falta molt greu amb 2.000 euros de multa i retirada de llicència”, ha advertit el portaveu d’Élixe Taxi, que ha conclòs. “Que cada taxista sigui conseqüent amb els seus actes. I ja els dic ara que Uber no es farà càrrec de les multes i els deixarà tirats”, ha finalitzat Tito Álvarez.