El Sónar s’acomiada d’una edició a Barcelona que ha reunit 14.000 assistents i 300 artistes

Esgotades les entrades per al concert inaugural de Mezquida i les dues nits de l'OFFSónar By Night

El Festival Sónar 2021 va tancar aquest dissabte a la nit una edició de quatre dies a Barcelona per la qual han passat 300 artistes i investigadors de 25 països amb unes 100 activitats, que han reunit uns 14.000 assistents en els festivals AI and Music S+T+Arts Festival (27 i 28 d’octubre) i SónarCCCB (29 i 30 d’octubre).

El pianista i compositor Marco Mezquida va esgotar les entrades per al concert inaugural del festival que va oferir el dia 27 a l’Auditori de Barcelona, amb l’espectacle ‘Piano+AI’, ha explicat l’organització a Europa Press.

El festival va tenir una ocupació “força alta i molt alta” dijous i divendres, respectivament, i també va esgotar les entrades de dissabte.

ART, CIÈNCIA I EDUCACIÓ

El Sónar ha destacat que aquesta edició ha posat la intel·ligència artificial com a subjecte de debat en l’àmbit musical i ha reivindicat l’art, la ciència i l’educació com a “vies interessants i prometedores per al desenvolupament de nous projectes creatius”.

Ha celebrat que la música i les arts en viu hagin “tornat fortament revaloritzades com a dret i necessitat social i cultural” després de mesos de tancament obligat per les restriccions derivades de la pandèmia de la covid-19.

1.900 PERSONES AL DIA AL CCCB

L’epicentre del Sónar s’ha situat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), que ha tingut un aforament limitat a 1.900 persones per dia i ha proposat concerts, conferències, ‘workshops’ i projeccions de les 11 fins a les 24 hores.

De dimecres a dissabte, ha proposat 40 propostes i DJ sets a càrrec d’artistes com Koreless, Tirzah, Leon Vynehall, Space Afrika, Object Blue A/V Live, Il Quadro di Troisi, Die Wilde Jagd i DJ Nigga Fox; i talent estatal i local com BFlecha i Rakky Ripper.

NINA KRAVIZ I LAURENT GARNIER

El festival també ha penjat el cartell d”esgotat’ les dues nits de l’OFFSónar By Night al Poble Espanyol, que ha recuperat el ‘clubbing’ de la mà de Nina Kraviz i Laurent Garnier, que van compartir escenari amb artistes de l’escena barcelonina com Angel Molina.

Holly Herndon, María Arnal i Pastís Relena, Mouse on Mars, Hamill Industries & Kianí del Valle, AWWZ, Nabihah Iqbal and Libby Heaney i Reiko Yamada són altres dels artistes que han passat per l’escenari aquesta edició, que també ha tingut un ‘DJ set’ a càrrec d’una intel·ligència artificial que ha punxat sense assistència humana.