El Procicat es reuneix d’urgència per endurir les restriccions

El Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) s’està reunint aquest dimecres de Setmana Santa, un dia abans del que és habitual, després de la tendència a l’alça a Catalunya de les dades epidemiològiques.

La Generalitat estudia fer passos enrere en l’enèsima desescalada i aplicar de nou unes majors restriccions, vist l’empitjorament de les xifres de l’coronavirus. Unes mesures que inclourien el confinament comarcal i un horari restringit en bars i restaurants, i que entrarien en vigor just després de Setmana Santa.

Una possibilitat que ha guanyat força després de les declaracions del conseller d’Interior, Miquel Sàmper, en una entrevista aquest dimecres a RAC1. El responsable en funcions del Departament ha afirmat que el “paràmetre” per endurir mesures serà la situació als hospitals i les UCI, que tornen a acollir, cada vegada més, pacients greus. “Hi ha preocupació perquè després de cinc setmanes de baixada lenta ve una sisena amb estabilització”, després del que es va tornar a una tendència a l’alça per ara controlada, ha explicat.