El preu del lloguer a Barcelona cau

El preu del lloguer a la ciutat de Barcelona ha caigut un 4,5% durant el tercer trimestre fins a situar en els 16 euros el metre quadrat, segons l’últim informe de preus del portal immobiliari Idealista.

Així mateix, els preus no han registrat variació si es compara setembre amb l’octubre, tot i que el preu ha baixat un 4% en comparació del mateix mes de l’any interior, ha informat Idealista aquest dilluns en un comunicat.

Tots els districtes han experimentat descensos, amb especial intensitat a Sants-Montjuïc (-7,2%), Ciutat Vella (-5,4%), Les Corts (-5,2%) i l’Eixample (-5%) .

Per contra els districtes menys copejats són a Sant Andreu (-2,3%), Nou Barris (-2,5%) i Horta-Guinardó (-2,7%).

A tot Catalunya les expectatives dels propietaris han crescut en un 0,1%, i en el conjunt de la província de Barcelona han disminuït en un 0,9%.

A la resta de capitals de província també hi ha hagut caigudes amb l’excepció de Lleida, que els preus han pujat un 0,3%: Tarragona ha registrat un descens del 4,8% i Girona del 2,4%.

El portal veu en la variació de preus dels últims mesos una “enorme volatilitat al mercat associada a el desenvolupament de la crisi sanitària” i ha destacat que és difícil fer qualsevol predicció a curt mitjà termini.