El pregó de Susi Caramelo demà marca l’inici de les Festes de Primavera de l’Hospitalet

La festa tindrà lloc del 22 al 25 d'abril

La ciutat recupera el pols festiu amb un programa de Festes de Primavera adaptat a la situació actual amb activitats de petit format agrupades en diferents espais de la ciutat. Comencen demà, 22 d’abril, amb el pregó de l’hospitalenca Susi Caramelo.

Susi Caramelo és una de les grans revelacions de l’humor i coneguda monologuista televisiva. El pregó es podrà seguir en streaming a través de TV L’Hospitalet, el canal LH Digital i el Facebook de l’Ajuntament a les 19.45 hores.  

Les activitats es concentraran en vuit espais diferents a l’aire lliure, excepte els concerts, que tindran lloc a La Farga i a les sales Salamandra, The Void, El Pumarejo, L’Oncle Jack i Espai Zowie.

Diada de Sant Jordi 

El dia 23 celebrem la jornada del llibre i la rosa amb les mesures de seguretat vigents i condicionada a l’evolució de la pandèmia. Les paradetes s’instal·laran a la rambla de Just Oliveres, en un espai perimetrat, amb controls d’accés i en un únic sentit de visita. L’entrada es farà pel carrer d’Enric Prat de la Riba i la sortida pel carrer de Provença.

Els espais de les Festes 

Els jardins de Can Sumarro acolliran l’XI Trobada de Cavallers, Dracs i Princeses (23), la tarda de monòlegs (23) i els concerts de blues de la Primavera in Black, dedicats a recordar la figura d’Amadeu Casas.

El recinte de La Farga està destinat a la música, amb els concerts de Miki Núñez (23); El Pot Petit (24), un espectacle en horari matinal per al públic familiar, i Miguel Poveda (24), una de les millors veus del flamenc actual.

També hi haurà música en directe a les sales de música de la ciutat Salamandra, L’Oncle Jack, Espai Zowie, The Void i El Pumarejo, amb noms com Rebeca Jiménez, Wesphere, Axolotes Mexicanos, Suzanna i Albert Pla, entre d’altres.

Teatre i ciència es donaran cita al parc de les Planes. Del 22 al 24 d’abril, una tartana de còmics s’instal·larà al parc per oferir microespectacles que ens endinsaran en el món de la dona en el circ i ens presentarà un cabaret de pallasses, a més de les tradicionals càpsules de teatre.

El matí de dissabte, 24, el parc es convertirà en un espai de ciència divulgativa per al públic familiar, amb tallers i espectacles científics per estimular el coneixement i l’interès per la ciència.

Divendres, 23, el parc de la Torrassa serà l’escenari d’una batalla de bandes de música, és el Meéec! Amb la participació de l’alumnat del projecte Tàndem de l’Escola Ernest Lluch.

Els jardins del Centre Cultural Metropolità Tecla Sala acolliran un programa d’activitats familiars amb la Primavera d’arts de carrer (23 i 24) i el Parc de les meravelles (25), amb una selecció d’espectacles sorprenents.

El Centre Cultural Santa Eulàlia també programa activitats familiars, amb la Trobada de Cavallers, Dracs i Princeses (23) i el Jardí dels Titelles, protagonistes de tota una jornada de teatre infantil, amb peces especialment dedicades als més petits, de 0 a 3 anys.

Can Trinxet és l’espai destinat a la cultura popular, amb la participació de les entitats i exhibicions de les colles de diables infantils i d’adults.

L’alumnat de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts participa en les Festes de Primavera amb un programa de dansa, teatre i música al pati de l’equipament: concerts de música clàssica amb les orquestres de cambra, simfònica i conjunts de percussió, jazz manouche i big band.

La informació està disponible en el web monogràfic de les Festes de Primavera. També es podran seguir a través de les xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) amb el hashtag #PrimaveraLH.

A les Festes caldrà respectar les mesures sanitàries en tot moment: per assistir a la majoria de les activitats caldrà fer reserva prèvia d’entrada, i serà obligatori dur la mascareta ben posada, mantenir la distància interpersonal i fer servir gel hidroalcohòlic.

Es pot consultar la programació sencera de les Festes de Primavera de L’Hospitalet a la web.