El Port de Barcelona vol recuperar els creuers per Sant Joan

Conesa explica que ho estan treballant amb Salut i que tot plegat haurà de ser validat pel govern espanyol

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El Port de Barcelona vol recuperar els creuers per Sant Joan. La presidenta, Mercè Conesa, ha explicat al 3/24 que ja estan treballant un protocol amb el Departament de Salut que inclou proves pilot amb dues grans companyies i també grups bombolla, tant a dintre del creuer com en la visita a la ciutat. Tot plegat ho haurà de validar el govern espanyol.

Segons el protocol que s’està treballant, ha continuat Conesa, tots els creueristes haurien d’accedir al vaixell amb una PCR negativa, que es repetiria durant el viatge. Segons ella, el Port de Barcelona ha volgut ser “prudent” per treballar el protocol amb la Generalitat i amb l’Ajuntament i buscar el consens necessari abans de demanar validació estatal.

Així, el port es comprometria a fer complir aquest protocol i també controlar les proves pilot, amb un equip mèdic específic.

Conesa també ha indicat que cal aprofitar aquesta aturada dels creuers a Barcelona per reprendre l’activitat d’una manera “més intel·ligent i menys invasiva per a la vida de la ciutat”, amb un model de visites regulades i amb menys impacte.