El Port de Barcelona preveu millorar la gestió de residus sòlids amb una solució digital

El Port de Barcelona preveu millorar la gestió dels residus sòlids que les embarcacions dipositen al port amb l’ús de l’eina CLEVER-Volume, que ha creat 3D Modelling Studio, ‘start-up’ guanyadora de l’SmartCatalonia Challenge de la Generalitat el 2019.

Aquesta eina permet optimitzar la gestió d’aquests residus mitjançant l’ús de sensors que calculen el volum amb “alta precisió, de manera remota i en temps real”, segons ha indicat el Port de Barcelona aquest dijous en un comunicat.

Els responsables del projecte han estimat que l’ús d’aquesta eina, la prova pilot de la qual acumula 10.200 hores de funcionament, permetrà reduir el cost de la gestió de residus en 136.000 euros anuals.

La companyia desenvolupadora treballa en una nova versió del sistema que ha de permetre homologar els equips, certificar les mesures, completar l’automatització del procés i integrar mètriques mediambientals en els informes de mesurament dels residus.

La presidenta del Port, Mercè Conesa, ha apuntat que l’increment de l’eficiència en el mesurament i la reducció del temps de resposta ha permès “observar una reducció de la contaminació marina”.