El pont del Pilar anima el centre de Barcelona

"Em trobo gent que feia dos anys que no venia a comprar", diu el propietari d'una botiga de torrons a Portal de l'Àngel

Gent passejant per Portal de l'Àngel durant el pont del Pilar. ACN

El pont del Pilar ha fet augmentar significativament el nombre de visitants el centre de Barcelona. A la cada vegada més habitual presència de turistes s’hi ha afegit gent de la mateixa ciutat o d’altres poblacions de Catalunya que han aprofitat el seu dia de festa per passejar o anar de compres a l’avinguda de la Catedral, la plaça de Catalunya, el passeig de Gràcia o les Rambles.

“Em trobo gent que feia dos anys que no venia a comprar aquí”, ha reconegut Josep Planelles, propietari d’una botiga de torrons a Portal de l’Àngel. “Estic parlant, fins i tot, de veïns de Sant Andreu. Gent gran que tenia por d’agafar el bus o el transport públic i no havia baixat al centre de Barcelona en tot aquest temps”, ha continuat amb sorpresa Planelles.

“Poc a poc cada vegada hi ha més gent al carrer, i aquests dies de pont del Pilar ha acompanyat també el sol i la bona temperatura”, ha assenyalat el botiguer, que confia que es tornarà progressivament a la normalitat. “Encara costarà m’imagino. Crec que el 2022 no serà l’any de la recuperació total i ens serà difícil arribar a les xifres del 2019”, ha reflexionat en veu alta Planelles. “En tema vendes no anem bé, l’únic consol es cada dia anem millor, però estem lluny d’abans de la pandèmia”, ha reblat el propietari de l’emblemàtica torroneria Planelles-Donat.

Un altres dels punts amb més afluència de gent aquest dilluns és l’avinguda de la Catedral, on ja es poden observar força guies amb grups de turistes de fins a 20-30 persones. Tot i aquest increment de visitants, els comerciants de la zona no es mostren gaire eufòrics. “Hem augmentat un 20 o 30% les vendes en comparació amb l’any passat, però estem ara al mateix al 50% respecte al 2019”, ha assegurat en Joaquín Carrillo, responsable del quiosc de la Catedral. “Hi ha més turistes, és cert, però no hi ha aquella alegria de comprar. La costa està molt pausada, en ‘stand by'”, ha recalcat Carrillo.

De fet, segons el quiosquer, el pont del Pilar ha afectat negativament el seu negoci. “Com és habitual, ha marxat la gent de despatxos i oficines, i això ho noto molt. Els habituals que em venien a comprar diaris i revistes són fora de Barcelona”, ha comentat Carrillo. “Ja divendres es va veure una baixada de clientela. Molts barcelonins opten per anar a la platja o a la muntanya durant el pont”, ha recordat el responsable del quiosc de la Catedral, que posa tota la seva esperança en el Nadal i el proper 2022. “Confio que d’una vegada sigui el principi del final de la pandèmia”, ha conclòs Carrillo.