El Palau de la Música commemorarà el centenari del primer concert de l’orquestra Pau Casals

El Palau de la Música Catalana, en col·laboració amb la Fundació Pau Casals, ha anunciat aquest dimecres que acollirà el concert commemoratiu del centenari del primer concert de l’orquestra Pau Casals, que va tenir lloc el 13 d’octubre de 1920.

Així, la institució serà l’escenari d’una actuació que anirà a càrrec de l’orquestra simfònica Camera Musicae sota la batuta de director Salvador Mas i que comptarà amb el violoncel·lista Pau Codina, ha informat la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana en un comunicat.

El concert, previst per al 13 d’octubre, s’obrirà amb la ‘Suite en Re’ del compositor alemany Johann Sebastian Bach i seguirà amb el ‘Concert per a violoncel i orquestra en La menor, op. 129 ‘ del compositor alemany Robert Schumann.

En el comunicat han destacat que és la primera vegada que Codina interpretarà aquesta segona peça acompanyat d’orquestra, en el marc d’un concert que acabarà amb la ‘Simfonia núm. 40 ‘del compositor austríac Wolfgang Amadeus Mozart.

Mas ha celebrat aquest homenatge a l’orquestra Pau Casals i al seu impulsor: “El fervor, l’entusiasme, el carisma i la generositat de Casals van emprendre aquella orquestra modèlica”.