Dimecres, 24 d'abril de 2024
És notícia

El nou Institut dels Aliments de Barcelona inicia, avui, el curs escolar a Mercabarna

Avatar photo

Concentrar tota l’oferta formativa en un sol centre i a Mercabarna respon a les necessitats del sector alimentari, estratègic i en clara expansió

Avui, el nou Institut dels Aliments de Barcelona ha iniciat el curs 2021-2022 al seu també nou emplaçament de Mercabarna. L’Institut, que concentra tota la formació professional del sector de l’alimentació, abans dispersa en diferents centres de Barcelona, compta amb 350 alumnes matriculats.

El Consorci d’Educació de Barcelona i Mercabarna han treballat plegats en el desplegament de l’Institut amb l’objectiu que la situació del centre d’estudis permeti establir sinèrgies amb les 600 empreses alimentaries situades al gran mercat. El sector de la indústria alimentària és un dels principals motors econòmics del país, per tant, la concentració de tota l’oferta formativa en un sol centre i en un context com Mercabarna respon a les necessitats dels professionals en un sector en clara expansió.

Els estudis amb més demanda són, per aquest ordre, els cicles formatius de grau superior en Dietètica i Processos i qualitat de la indústria alimentària, i els de grau mitjà en Forneria, pastisseria i confiteria i Elaboració de productes alimentaris.

El Institut disposa d’uns 2.100 m2 cedits per Mercabarna per a les aules teòrico-pràctiques. S’han condicionat els espais del nou centre, el subministrament del material per a la planta d’elaboració, magatzem, sala de tast i el laboratori, amb un pressupost de 2.000.000 d’euros que ha finançat el Departament d’Educació.

L’Institut dels Aliments de Barcelona segueix la línia de treball de la singularització dels centres educatius d’estudis postobligatoris per famílies professionals, iniciada amb la creació de l’Institut Bonanova al Parc Salut Mar, l’Institut Tecnològic de Barcelona i l’Institut de l’Esport de Barcelona, entre d’altres. Aquesta aposta per aquest tipus centres permet la concentració del talent de docents i alumnes per treballar per a l’excel·lència, una interlocució clara amb l’empresa, una eina que clarifica oferta i facilita l’orientació i la visualització aspiracional per a l’alumnat del seu horitzó formatiu i professional.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Punt Òmnia de la Seu d’Urgell ofereix per aquesta tardor 3 tallers presencials i 2 online

Notícia següent

Uns 10.000 alumnes comencen el curs al Pirineu

Notícies relacionades