El musical ‘Billy Elliot’ arribarà finalment a Barcelona

S'estrenarà al Teatre Victòria un any després del previst degut a la crisi del coronavirus

Tres dels joves ballarins del musical 'Billy Elliot', que arribarà al Teatre Victòria a l'octubre. ACN

El musical ‘Billy Elliot’ arribarà, aquest any sí, a Barcelona. Després de l’ajornament de l’octubre passat per la crisi sanitària, serà el Teatre Victòria qui acollirà aquesta tardor la producció de gran format de SOM Produce, productora que avui ha confirmat noves estrenes exclusives en aquest teatre en el futur.

Procedent de Madrid (fill de l’espectacle original anglès), el musical narra la coneguda història del petit Billy, un jove determinat a ballar contra tots els obstacles i convencions del seu entorn familiar i social. El jove repartiment de l’obra s’ha format a l’Escola Coco Comín de Barcelona, convertida des de 2019 en seu de l’anomenada Escola Billy Elliot per preparar l’elenc infantil i adult de 90 ballarins.

La mateixa escola va obrir a Madrid fa anys, coincidint amb el debut d’aquest exitós muntatge, també protagonitzat allà pel català Pau Gimeno. Fins ara la producció només s’ha vist a la capital espanyola, on va fer tres temporades, l’última de les quals interrompuda per l’esclat de la crisi del coronavirus.

L’arribada del musical ‘Billy Elliot’ a Barcelona s’havia anunciat per la tardor del 2020, però ja a l’estiu es va decidir ajornar fins a la temporada 2021-2022. Quan això va passar, ja feia mesos que el repartiment de l’obra, i en particular els 60 nens i nenes que hi apareixen (12 a cada funció) treballaven a l’Escola Billy Elliot, amb supervisió de la mateixa Coco Comín i de Toni Espinosa, el coreògraf associat del musical.

“L’hem creat ad hoc pel Teatre Victòria; és un espectacle únic, que no va de gira per altres llocs i només es podrà veure aquí”, ha assegurat a l’ACN Juan José Rivero, coproductor executiu de l’espectacle. Rivero ha destacat l’emoció de tot l’equip en veure que per fi es podrà estrenar a Barcelona el muntatge, “després de la situació tan espantosa que ha suposat la pandèmia”.

De Vic al Victòria

Max Vilarrasa és un dels 60 nens catalans que participen en el muntatge, en concret, un dels 6 intèrprets que s’alternaran el paper protagonista, de Billy Elliot. Aquest jove ballarí de Vic explicava aquesta tarda des de la platea del teatre que després de dos anys d’assajos (discontinus) ara es veu “preparat” per debutar. Tot i això, sense amagar els nervis de qui passarà ràpidament “d’un nivell molt petit a un d’extremadament gran”, comenta amb il·lusió tot mirant el gran escenari del Victòria.

Viarrasa ja havia vist la pel·lícula i també el muntatge del musical a Madrid quan va arribar l’ocasió de presentar-se al càsting per participar a l’obra a Barcelona. “Quan vaig arribar vaig pensar que ballaria fantàsticament totes les coses, però vaig veure que no, que res se’m donava bé. I he anat evolucionant fins que ara veig que en sé més”, comenta humil.

El ballarí, doncs, ja era admirador de la història de Billy Elliot abans d’embarcar-se en aquesta aventura. “Jo he tingut molta sort amb els meus pares i la meva família, que m’han recolzat molt”, agraeix preguntat per si s’identifica amb el personatge que interpretarà en aquest escenari a partir de l’octubre.

D’altra banda, tant Antonio Díaz (el Mago Pop, propietari del Teatre Victòria) com els productors de l’espectacle, han confirmat aquest dimarts que SOM Produce seguirà vinculada a l’equipament en el futur amb estrenes de noves produccions exclusives a Barcelona.

“La nostra il·lusió com a teatre era poder acollir els grans espectacles del món, els grans musicals, i aquesta serà la primera. Els grans musicals tindran un paper fonamental en aquest teatre, que pel seu gran escenari els pot acollir i estem convençuts que poden funcionar molt bé a la ciutat”, ha destacat Díaz. “Ja estem parlant de grans produccions amb el grup SOM Produce”, ha reblat.