El Mercat de Mercats de Barcelona es trasllada a la plaça de les Glòries

La festa del producte i de la gastronomia comença aquest divendres i fins diumenge, després de dos anys d'absència

El Mercat de Mercats, la fira del producte i la gastronomia de Barcelona, se celebra des d’aquest divendres i fins diumenge després de dos anys d’absència i es trasllada en aquesta edició a la plaça de les Glòries. La festa reunirà parades representatives dels diferents mercats de la ciutat, que oferiran productes frescos i de proximitat.
L’horari serà continuat, d’11 a 22 h, i també s’hi podran trobar tapes de mercat i activitats per a totes les edats, entre altres propostes.
El Mercat de Mercats s’emmarca aquest any en la programació de Barcelona com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible i, per això, els puntals de l’edició seran la sostenibilitat, el reaprofitament alimentari i els productes de proximitat.
Amb aquesta fira, els mercats volen acostar-se a la ciutadania per posar en valor el seu paper com a proveïdor del producte fresc de qualitat, sostenible i de proximitat, vinculat a l’alimentació saludable i a la dieta mediterrània. La cita està organitzada per l’Institut Municipal de Mercats amb la col·laboració de la Federació de Mercats Municipals de Barcelona (FEMM) i representants del diferents gremis minoristes alimentaris.

En el Mercat de Mercats, es podran comprar elaboracions de productors del país; gaudir de les creacions de xefs de la ciutat a l’espai gastronòmic o compartir coneixements amb experts del producte, gastronomia, salut i sostenibilitat alimentària a l’espai de l’Aula. Els vins del territori també hi estaran representats i es podran tastar les millors DO. També hi ha activitats pensades per als més petits, com aprendre a cultivar el seu propi hort urbà.