El Manga Barcelona posarà més entrades a la venda

Les entrades es van esgotar la setmana passada en menys d'un dia

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts
Cartell de la 27a edició del Manga Barcelona, obra de l'il·lustrador Carles Dalmau. CEDIDA

El Manga Barcelona torna aquesta setmana a la presencialitat en la seva 27a edició, després que l’any passat es fes en línia per la pandèmia. El certamen se celebrarà del 29 d’octubre a l’1 de novembre al recinte de Fira Montjuïc amb 70.000 metres quadrats i un pavelló menys que els anys anteriors, ja que és un centre de vacunació de la covid-19. Amb tot, la mostra se celebrarà als pavellons 1, 2, 2.1, 5 i la Plaça Univers. Després que les entrades s’esgotessin la setmana passada en menys d’un dia, Meritxell Puig, directora general de Ficomic, ha anunciat que posaran a la venda més entrades dimarts o dimecres i que és possible que durant el saló se’n posin més a la venda en funció del comportament del públic i de les entrades i sortides.

La mostra se celebrarà als pavellons 1, 2, 2.1, 5 i la Plaça Univers, amb canvis pel que fa la ubicació de certs espais per adaptar-se a les exigències de la situació sanitària. En aquesta edició tenen un pavelló menys que els anys anteriors, ja que és un centre de vacunació de la covid-19 que restarà obert durant aquests dies del saló.

Puig ha dit que és “un esdeveniment gran i amb molt gent” i ha remarcat que la mascareta és obligatòria i la distància, “per poc que sigui”, també ho és. Han organitzat circuits per entrar i sortir i s’ha dissenyat l’espai perquè es concentri el menys gent possible.

El 25è Manga Barcelona de l’any 2019 es va tancar amb el rècord de 152.000 visitants. Tot i que no ha volgut concretar xifres, Puig ha dit que es poden aproximar als números del 2019, però tenint en compte que hi haurà un pavelló menys. Sobre els expositors, n’hi haurà un 80% dels que hi havia habitualment.

El saló comptarà, com ha remarcat Oriol Estrada, assessor de continguts del Manga Barcelona, amb una oferta d’activitats que inclouen conferències, taules rodones, entrevistes i trobades amb autors, sessions de signatures, tallers, gastronomia, projeccions de pel·lícules, concerts, concursos i altres activitats relacionades amb la cultura popular i la tradicional japonesa.

Convidats

Pel que fa els convidats en aquesta edició del Manga Barcelona alguns d’ells seran en línia i altres visitaran el saló presencialment. Es podrà parlar per streaming amb Hirako Waka, autora de ‘My broken Mariko’; Kohinata Marco, autora de ‘Hei no naka no Biyoshitsu’; el Museu Tokiwa-so, el grup de ball Takarabune i l’especialista Ukon Takafuji.

De manera presencial, participaran a l’esdeveniment artistes com Carles Dalmau i Laia López, autors dels últims cartells del Manga Barcelona; Kenny Ruiz, autor del cartell del 25 Manga Barcelona; Jimi Macías, guanyador del Premi de Bronze del Premi Internacional de Manga del Japó amb ‘Intransextellar’; Wade Otaku i Drawill (‘Blood Moon’), Eric Cuaresma (‘SpaceDrum’), Jorge Arranz (‘Otro Japón’), Marta Coca i Jose Luís Maravall (‘Threason’.

Cinema

Manga Barcelona continua col·laborant amb Filmin amb la projecció de diversos pel·lícules, algunes d’elles es podran veure en el marc de saló a l’Auditori com per exemple ‘Belle’, de Mamoru Hosoda, que es va estrenar al Festival de cinema de Sitges. També arriba ‘Tokyo Revengers’, amb la projecció de dos episodis de l’anime i un col·loqui posterior amb el distribuïdor de l’anime i l’editor del manga a Espanya. Coincidint amb els 20 anys de l’estrena d”El viaje de Chihiro’ hi haurà una projecció especial de la pel·lícula. Enguany, a més, s’inicia una col·laboració amb un dels estudis d’anime més populars al Japó: Toei Animation. Altres pel·lícules a destacar són ‘The Deer King’, ‘Penguin Highway’ i ‘Josee, los tigres y los peces’. El director Borja Crespo presentarà el curtmetratge ‘Hikikomori’, un petit conte que barreja la cultura otaku amb el confinament.

Tornarà el cosplay amb el concurs ECG Fan Experience, el K-Pop Assault i el concurs de karaoke amb Just Sing! Les actuacions estaran protagonitzades per Víctormame, RUKI i Bunny Kaisui.

La Plaça Univers comptarà amb l’activitat Dance Stage, amb música i coreografies de K-Pop, a més d’allotjar el concurs Otaquiz. Compartirà espai amb una exposició que rescaten, la del 25è aniversari, que ara es converteix en la del 27 aniversari amb alguns afegits. A la plaça també hi haurà els habituals ‘food trucks’ i la zona per a menjar.

L’Escola Joso estarà present al Manga Barcelona amb el seu taller Mangaxperience Joso, amb una sèrie de propostes que inclouen un concurs, poder veure a autors professionals en ple treball i una Royal Graphic Rumble, una batalla entre artistes.

La secció dedicada a la gastronomia japonesa, Nihon Ryori, torna capitanejada per Roger Ortuño per a oferir una selecció de receptes i xefs.

Com a nou espai, la Casa Seat acollirà tres activitats: els Premis Manga el divendres a la tarda; un programa doble el dissabte amb Laia López i Carles Dalmau, responsables dels dos últims cartells del Manga Barcelona, que faran una xerrada, i Oriol Estrada Rangil, assessor de continguts del Manga Barcelona, farà la xerrada ‘Ciutats del Futur’, sobre com el manganime ha imaginat el futur.