El jutge avala íntegrament les mesures del Govern per a Barcelona i l’àrea metropolitana

Les restriccions, inclosa la de reunions de deu persones, s'inicien dissabte a les 9 del matí i es poden prorrogar

Ciutat de la Justicia de Barcelona. ACN

El Jutjat Contenciós-Administratiu número 15 de Barcelona ha ratificat íntegrament les mesures proposades pel Govern per contenir els brots de covid-19 a Barcelona i la seva àrea metropolitana durant els propers 15 dies. Això inclou la prohibició de reunions de més de deu persones, cosa a la qual s’oposava la fiscalia. Les mesures entraran en vigor aquest dissabte a les 9 del matí i es podrien prorrogar segons les circumstàncies del moment.

En la seva interlocutòria de 15 pàgines, el magistrat avala totes les recomanacions del Govern en veure-les proporcionals i adients. Sobre la limitació de l’aforament al 50% en molts establiments, el jutge la veu raonada i justificada.

Pel que fa a la prohibició de reunions de més de deu persones, a la qual la fiscalia s’ha oposat, el magistrat diu que no s’està eliminant totalment el dret de reunió sinó que s’està limitant a “límits raonables i de prudència per raons sanitàries, salut i seguretat pública” per tal d’evitar més contagis.

“Si bé és cert que s’ha de confiar en les mesures d’autoprotecció individual i col·lectiva i en la disciplina social, per a l’interès conjunt de la col·lectivitat i per evitar excepcions o conductes contràries a la disciplina social, és necessària i justificada aquesta limitació numèrica”, afirma. La resolució es pot recórrer davant del TSJC.