El Homrani confessa que es van equivocar en el model d’ajuts als autònoms

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, ha dit que la seva conselleria es van equivocar en el model d’ajuts als autònoms i pimes, que no van saber calibrar que tindria la resposta que va tenir, i s’ha disculpat: “Perdó a totes les persones a les quals vam generar una onada d’insatisfacció”.

Durant la sessió de control al Govern en el ple del Parlament d’aquest dimecres, el conseller El Homrani ha assegurat que l’ajut es va plantejar en un moment de molta incertesa i complexitat i ha afirmat: “Sempre que tenim recursos els posem a disponibilitat dels treballadors autònoms i els vam voler treure de la manera més àgil perquè arribessin”.

Així ho ha dit en resposta a una pregunta del diputat del PSC Pol Gibert, que li ha retret que la gestió dels ajuts va ser “totalment injusta i amb recursos totalment insuficients”, motiu pel qual considera que el conseller hauria de fer un pas al costat.

El Homrani ha contestat que el Govern treballa en un nou model d’ajuts als autònoms i pimes i ha retret al PSC que la mateixa setmana que va sortir aquest ajut el Govern espanyol, que recapta les cotitzacions dels autònoms, les incrementés.

D’altra banda, el diputat dels comuns Lucas Ferro ha demanat a El Homrani que assumeixi la responsabilitat de la gestió d’aquests ajuts, que creu que va ser ineficient, i l’ha instat a abandonar el càrrec: “Quan n’assumirà vostè la responsabilitat?”.

El conseller ha replicat als comuns que el “desvergonyiment” és apujar la quota dels autònoms de manera retroactiva i ha assegurat que assumir responsabilitats és prendre decisions, i que el seu departament ja ha començat a canviar les coses i han aconseguit resoldre 4.000 peticions d’ajut, i que ja se n’han pagat 2.500.