El Gremi de Restauració veu la limitació horària com “una cortina de fum”

Lamenta que la mesura "criminalitza" i "posa pals a les rodes" a un sector que "no és responsable dels rebrots"

El Gremi de Restauració de Barcelona considera que la resolució que des d’aquest dimarts obliga els establiments a tancar a la una de la matinada és “una cortina de fum” per amagar “la incompetència de les administracions públiques en un moment en què els rebrots eren esperables”.

El director del gremi, Roger Pallarols, ha dit a l’ACN que sembla que el sector “es vulgui criminalitzar de manera injusta” amb restriccions que “posen nous pals a les rodes”. Recorreran a la justícia una normativa que “compromet la viabilitat de moltíssimes més empreses de les ja greument tocades i no compleix el doble objectiu de combatre la pandèmia sanitària amb la mateixa contundència que s’ha de combatre la pandèmia econòmica”, ha reblat Pallarols.

El director del gremi ha explicat que han rebut la notícia de les noves restriccions horàries amb “moltíssima preocupació i un enorme rebuig” perquè “genera molt desconcert, incrementa la inviabilitat de les empreses i destrueix la reactivació d’una economia molt tocada per la covid-19”.

Els advocats de l’entitat estan estudiant com procedir davant la justícia. En el mateix sentit que aquest dimarts s’ha expressat Fecasarm, el Gremi de Restauració també considera que “aquest decret és un incompliment d’una resolució judicial”, ha explicat Pallarols. “La Generalitat desobeeix i multiplica el regne de la confusió”, ha lamentat.

A més de l’hora de tancament, també volen recórrer “l’absurda prohibició de respectar dos metres interpersonals entre el fumador i les persones d’una altra taula”. Consideren que “no hi ha evidència científica” d’aquestes mesures que consideren “absurdes” i n’exigeixen la retirada.

El gremi també es mostra molt crític amb les mesures econòmiques que fins ara ha pres l’administració i que fan “molt difícil la viabilitat de les empreses”. Pallarols lamenta que no s’hagi anunciat l’allargament dels ‘erto’ més enllà del 30 de setembre ni com afrontar “el greu drama d’estar obligats a pagar lloguers ‘precovid’ en una situació diferent”. “No pot ser que les administracions continuïn mirant a una altra banda”, ha reblat.

“Des del punt de vista econòmic el sector ja ha perdut el 2020”, explica Pallarols, ja que considera que en tot cas “la reactivació de l’economia no es produirà fins la setmana santa del 2021” i demana no confondre la reactivació amb la reobertura, perquè “reobrir no vol dir reomplir”.

L’objectiu que es planteja el gremi és “protegir les empreses” en un moment en què “el 15% dels locals de restauració ja han tancat i no tornaran a obrir” i “fins el 40% de restauradors tenen sobre la taula tancar si no milloren les circumstàncies en un període breu”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Detinguts 22 joves per agredir indiscriminadament els vianants que s’anaven trobant als carrers de Sitges

Notícia següent

Calaf es torna a quedar sense aigua potable per l’increment dels nivells de nitrats

Notícies relacionades