El Gremi de Restauració de Barcelona critica la “lentitud” en la tramitació d’ampliacions de terrasses

Els restauradors lamenta que hi ha un 30% de peticions denegades i que molts no tindran permís fins passat l'estiu

El Gremi de Restauració de Barcelona ha criticat aquest dimecres en un comunicat la “lentitud” de l’Ajuntament en la tramitació de les peticions d’ampliació de terrasses. Segons el Gremi, si el procés no s’agilitza, entre un 30% i un 40% dels restauradors no sabrà si pot ampliar la terrassa fins passat l’estiu. “Ser comprensiu amb què la tramitació s’allargui lleugerament per sobre dels 15 dies no vol dir acceptar que s’eternitzi”, ha dit el director del Gremi, Roger Pallarols, en un comunicat. A més, ha lamentat que hi ha més d’un 30% de peticions denegades. El Gremi assegura que els motius que al·lega el consistori per rebutjar les ampliacions, com manca d’espai o forta afluència de gent, “no s’entenen”.

“L’ampliació de les terrasses fa falta ara, és oxigen per als negocis”, ha afirmat Pallarols, que ha recordat que ja hi ha més de 4.000 peticions a l’Ajuntament i que no es poden “defraudar les expectatives que ha creat el propi govern municipal”.

El Gremi critica que no s’acceptin ampliacions de terrasses en llocs com la Rambla o el Passeig del Born “per una suposada forta afluència de gent que, com és evident, no s’està produint”. “L’ampliació de les terrasses ha de ser un mecanisme útil per protegir també el teixit econòmic del centre, greument perjudicat per l’absència de visitants”, ha dit Pallarols.

De fet, el Gremi alerta que si no es prenen mesures, “la desertització del centre és una amenaça real”. “Tampoc s’entén que s’al·legui manca d’espai quan l’equip de govern va manifestar que, allà on no hi cabessin taules, s’autoritzarien barres de bar orientades al carrer o barrils per tal que tothom pogués beneficiar-se de la mesura”, afegeix l’organització.