fbpx
Dissabte, 2 de març de 2024
És notícia

El Govern va intervenir 27 residències d’ancians durant la pandèmia i en va tancar dues

El Govern ha intervingut 27 residències de gent gran durant la pandèmia del coronavirus, segons ha explicat aquest dilluns el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, en una compareixença telemàtica en la comissió del Parlament que investiga la gestió d’aquestes centres.

El conseller també ha detallat que, d’aquestes 27, se n’han tancat completament dues, “la decisió més dràstica que es pot prendre”, i s’ha canviat definitivament de proveïdor en tres casos, en què les autoritats avaluen si retirar l’acreditació per gestionar residències a les empreses en qüestió.

A més, El Homrani ha detallat que 11 residències han tornat a la situació anterior a la intervenció del Govern i 10 continuen sota tutela del seu departament.

En total, s’han incoat, segons el conseller, 46 expedients sancionadors a empreses gestores de residències.

El Homrani ha informat que aquests darrers mesos s’ha contractat 219 professionals per al sistema residencial català; una estratègia per “donar capil·laritat a tot el territori, per guanyar en resposta integrada i eficient”.

“Hi ha una problemàtica molt important a l’hora de trobar professionals; el finançament està disponible però hi ha molta competència”, ha esgrimit El Homrani, que ha demanat reflexionar sobre com es pot respondre a un conveni d’aplicació estatal les condicions de treball del qual, en la seva opinió, complica la recerca de perfils.

El conseller també s’ha felicitat per la disminució del 52% de positius per covid-19 en l’àmbit residencial durant la segona onada: amb dades del 3 de desembre, s’havien recomptat 7.542 casos, en relació amb els 15.648 dels primers mesos de la pandèmia.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Es fuga dels Mossos per evitar que revisin el que hi ha dins el seu cotxe

Notícia següent

Mor el conductor d’un cotxe en un xoc frontal amb un altre turisme a la C-17

Notícies relacionades