El Govern treballa amb les farmàcies perquè facin els tests d’antígens

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha anunciat aquest dilluns que l’executiu català treballa amb la xarxa de farmàcies catalana perquè també puguin fer els tests d’antígens de diagnòstic de coronavirus.

Així ho ha explicat en una roda de premsa al costat del conseller d’Interior, Miquel Sàmper, el coordinador de la unitat de seguiment de la covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, i la intendent dels Mossos d’Esquadra Mònica Luis.

Ha defensat que utilitzaran qualsevol eina que “puguin posar a disposició del control de la pandèmia” però ha matisat que cal l’autorització de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Agemed).

Mendioroz ha argumentat que han de garantir que la gent que es faci les proves està protegida, que els espais són correctes i que s’asseguri la privadesa dels pacients.

Així, ha avançat que elaboraran un document marc per determinar totes aquesta condicions que assegurin que els tests d’antígens es faran i s’interpretaran “amb totes la garanties” epidemiològiques i de seguretat.