Dimecres, 17 de juliol de 2024
És notícia

El Govern llogarà fins a 1.500 pisos a privats per ajudar 1.700 famílies vulnerables

L'Agència de l'Habitatge pagarà 18 mesos per avançat als propietaris

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha presentat aquest divendres el programa ‘Reallotgem.cat’ que permetrà oferir lloguer social a 1.700 famílies vulnerables perquè el Govern calcula que llogarà entre 1.300 i 1.500 pisos a tenidors privats amb una inversió al voltant dels 20 milions d’euros.

En una roda de premsa telemàtica per presentar el programa, Calvet ha explicat que la Generalitat pagarà als propietaris 18 mesos per avançat i que les famílies que s’han seleccionat estan en la llista d’espera d’habitatge social i compten amb un “informe favorable”.

El conseller ha assenyalat que un dels objectius de ‘Reallotgem.cat’ és agilitar les llistes d’espera de lloguer social a través d'”una mesura de xoc” que incrementa la implicació de les administracions en aquesta qüestió.

El pagament als propietaris es farà directament a través de l’Agència de l’Habitatge i els immobles han de tenir cèdula d’habitabilitat, un màxim de 90 metres quadrats i la possibilitat “imminent” d’entrar-hi sense la necessitat de fer reformes importants.

Els ajuntaments també participaran en el programa ajudant el Govern a trobar pisos disponibles que compleixin les característiques per posar-los en contacte amb l’Agència de l’Habitatge.

Calvet ha recordat que es tracta d’un programa nou d’ajut a accés a l’habitatge i que aquest any el Govern ha incrementat l’aportació a aquestes polítiques en gairebé 13 milions d’euros amb ajuts a 62.000 unitats familiars d’unes 80.000 sol·licituds.

SENSE COMENTARIS SOBRE L’L9

Preguntat per l’informe de la Sindicatura de Comptes sobre els sobrecostos de l’L9 de Metro, Calvet ha afirmat aquest divendres que el director general d’Infraestructures de la Generalitat, Xavier Flores, donarà les explicacions pertinents.

L’informe de la Sindicatura destaca que l’L9 va tenir un sobrecost de gairebé 5.000 milions d’euros el 2016, un 251,5% més del que s’havia previst inicialment.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

fourteen − four =

Notícia anterior

L’Ajuntament de Manresa mostra el seu rebuig a la supressió de la parada del bus de Manresa al centre de Barcelona

Notícia següent

Figueres estudia denunciar Endesa per “no prestar correctament el servei” al Culubret

Notícies relacionades