El Govern es proposa vacunar al 100% de la població el 2021

“No podem esperar que arribin les vacunes perquè tinguem un pla per a la seva distribució. Hem de tenir-ho tot preparat per quan arribi la primera dosi”. D’aquesta manera justificava el ministre de Sanitat, Salvador Illa, l’elaboració d’el pla de vacunació de la Covid, que va presentar ahir al Consell de Ministres, i que té com a objectiu vacunar el 100% de la població espanyola al llarg de tot el 2021.

“Hem adquirit les dosis suficients, per immunitzar a 80 milions de persones i tenim la xarxa suficient per a això”, ha indicat.

El pla estableix 18 grups prioritaris a vacunar en tres etapes. Els primers a rebre el sèrum seran els usuaris de les residències de gent gran i els professionals sociosanitaris que hi treballen, així com els professionals sanitaris i els grans dependents no institucionalitzats. En total, 2,5 milions de persones seran vacunades entre els mesos de gener i març.

La segona etapa discorrerà entre març i juny, encara que en aquest cas, el ministre no va voler revelar quins grups poblacionals seran els que rebran les vacunes. “S’anirà veient”, ha indicat. Els grups poblacionals prioritaris s’han establert en funció de quatre riscos: la mortalitat, exposició a la malaltia, l’impacte socioeconòmic i de transmissió de la malaltia.