El Govern creu que hi ha “marge” abans de fer prohibicions a Barcelona i l’àrea metropolitana

Torra considera "absolutament imprescindible" anar alineats amb els ajuntaments de Barcelona i l'àrea metropolitana

El Govern creu que encara hi ha “marge” abans d’implantar prohibicions a Barcelona i l’Àrea Metropolitana per frenar els contagis de covid-19. Així ho ha assegurat la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, en declaracions a l’ACN, on també ha demanat la “coresponsabilitat” de la ciutadania prenent “màximes precaucions” i limitant la mobilitat.

El president del Govern, Quim Torra, ha subratllat que és “absolutament imprescindible” anar alineats amb els ajuntaments en la lluita contra el virus arreu del país. Ho ha dit després d’encapçalar la reunió amb alcaldes de poblacions de l’Àrea Metropolitana afectades per les restriccions, on s’ha decidit la creació d’un Procicat metropolità.

Budó ha assenyalat que a la reunió, el Govern ha traslladat la necessitat que la ciutadania s’ha de “conscienciar” que el virus no ha marxat i que cal implantar la “mentalitat covid”. Això suposa que s’han d’extremar les precaucions i reduir al mínim la mobilitat.

De moment, l’executiu no té previst fixar prohibicions “ni confinaments” per això ha demanat la “coresponsabilitat de la ciutadania”. Hi ha “marge”, ha remarcat Budó, que també ha condicionat noves mesures “més dràstiques” en funció de les dades de contagis dels propers dies.

Budó també ha respost a les crítiques de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha assegurat que el Govern ha fet tard a la capital catalana a l’hora de controlar els rebrots. D’aquesta manera, ha remarcat que des de l’inici de la pandèmia, l’executiu ha treballat amb l’Ajuntament de Barcelona ja que hi ha un membre que forma part del Procicat nacional, on també hi ha representants de l’Estat i de tots els departaments de la Generalitat.

“Des del primer moment hi són”, ha puntualitzat Budó, que també ha assegurat que l’Ajuntament ha estat partícip de les decisions de coordinació i anàlisi. Per aquest motiu, ha dit que l’estranyen algunes declaracions per part de l’Ajuntament de Barcelona, que sí que podrien fer altres consistoris que no formen part d’aquest Procicat nacional.

En aquesta línia, el president del Govern, Quim Torra, ha subratllat que és “absolutament imprescindible” anar alineats amb els ajuntaments en la lluita contra la covid-19 a Catalunya. Durant la trobada amb alcaldes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona afectats per les restriccions per contenir la pandèmia, Torra ha expressat la voluntat del Govern de “treballar de manera coordinada amb els ajuntaments”. Per això, els ha demanat “lleialtat i responsabilitat” i també ha afegit que cal la “complicitat de tots”. Torra ha remarcat que les mesures que s’estan prenent segueixen les recomanacions del Departament de Salut.

Durant la trobada, els consistoris han expressat la seva disposició a col·laborar amb el Govern i treballar de manera coordinada i han coincidit en la necessitat de prendre mesures a l’Àrea Metropolitana.

En aquest sentit, el Govern i els ajuntaments han acordat crear un Procicat metropolità per tal de fer el seguiment de l’evolució de la pandèmia i l’efecte de les mesures de restricció. El delegat del Govern a Catalunya, Juli Fernández, serà l’encarregat de coordinar aquestes trobades de seguiment.

Un cop acabada aquesta trobada, el president del Govern ha encapçalat la reunió per videoconferència de seguiment de la covid-19 al Segrià i la Noguera, i ha insistit en la necessitat “d’alinear-nos” perquè l’objectiu és “coordinar esforços amb la Noguera i el Segrià com es va fer amb el Segrià”.