El fiscal afirma que els Papers de Bárcenas “són reals” però no tenen valor comptable

A més, ha afegit que el testimoniatge de l'extresorer del PP en aquest procediment genera dubtes

El fiscal del judici per la presumpta caixa B del PP, Antonio Romeral, ha afirmat aquest dijous durant l’exposició de les conclusions finals que considera que els Papers de Bárcenas “són reals” malgrat que no tenen valor comptable, “perquè recullen almenys en part certes anotacions d’informació veraç”. No obstant això, ha afegit que el testimoniatge de l’extresorer del PP en aquest procediment genera dubtes.

Així s’ha expressat el fiscal d’Anticorrupció al començament de la seva exposició final del judici, en la qual rebutja aplicar atenuants a Luis Bárcenas i demana que sigui condemnat a cinc anys de presó per presumptament pagar part de la reforma de la seu del partit amb diners en negre.

“Ens preguntem lògicament si aquests documents són reals, si la seva existència temporal és compatible amb la informació que contenen i, si és així, ens preguntem si aquestes dades són reflex de fets i esdeveniments reals i quina n’és la transcendència penal –ha afirmat Romeral–. Que quedi clar que la convicció del ministeri fiscal és que aquests documents són reals”.

Així, el fiscal ha abundat que els documents són reals perquè expressen “en lletra i guarisme, les anotacions de Luis Bárcenas”, als quals se sumen els continguts digitals que l’extresorer va aportar a la causa.

Quant al seu testimoniatge, no obstant això, el fiscal té dubtes “perquè ens ha donat diferents explicacions sobre un mateix fet en diferents moments de tramitació de la causa”. La Fiscalia, per tant, dona valor al que ha pogut corroborar amb altres fets.