El Cruïlla XXS omple l’Estadi Olímpic de ritmes urbans amb tres referents del trap català

Uns 1.500 espectadors, asseguts i amb mascareta, han gaudit dels concerts de Flashy Ice Cream, P.A.W.N GANG i 31 FAM

Tres referents del trap català han omplert de ritmes urbans l’Estadi Olímpic de Montjuïc aquest diumenge en el marc del Festival Cruïlla XXS. Els 1.500 assistents, la majoria adolescents -tots asseguts, amb mascareta i distància social-, han gaudit de les actuacions de Flashy Ice Cream, P.A.W.N GANG i 31 FAM. Els encarregats de trencar el gel han estat els pioners d’aquest estil musical a casa nostra, els P.A.W.N. GANG que han tornat als escenaris després d’una retirada temporal. Els Flashy Ice Cream de Sabadell, millor disc d’urbana per la crítica dels premis Enderrock, han agafat el relleu amb les seves lletres afilades i intel·ligents. El plat fort ha arribat al final amb l’actuació de 31 FAM, tot un fenomen entre la gent jove.
El concert d’aquest diumenge demostra el bon moment que viu la música urbana a Catalunya. De fet, tots els grups han destacat que cada dia els segueix més gent i el privilegi que suposa pel que representa actuar a l’Estadi Olímpic de Montjuïc. També han apuntat que cal aprofitar aquest moment “àlgid” per fer-ne promoció com a eina d’expressió de la gent jove.

Els tres grups també han destacat que el d’avui era un concert especial perquè, després d’uns mesos molt “xungos”, sembla que la normalitat torna mica en mica.

La majoria dels prop de 1.500 espectadors -una mitja entrada- s’han assegut en cadires just davant de l’escenari. A mesura que ha anat avançant el concert el públic s’ha anat animant fins que amb l’actuació dels 31 FAM ha acabat corejant totes les cançons i ballant.

Referents

Pretty Ass White Niggas Gang, més coneguts com a P.A.W.N. GANG, és un grup de música de trap català format a Barcelona a finals de l’any 2011. Tenen el mèrit de ser els pioners i el referent del moviment trap a Catalunya. Fins i tot van arribar a idear i publicar un diccionari amb les paraules de l’argot trap que ara utilitza tota una generació. Han estat font d’inspiració de tota una promoció d’artistes i grups d’estil urbà.

Parlar de Flashy Ice Cream és fer-ho sobre un dels grups de referència de la nova escena urbana catalana. La seva proposta barreja estils com el trap, el dancehall i el rap amb un estil molt personal i fresc, estan en plena presentació del seu darrer treball ‘Don Gelato’, considerat i premiat com el millor disc d’urbana per la crítica dels premis Enderrock. Musicalment molt ric, amb una producció excel·lent, i unes lletres afilades i molt intel·ligents.

31 FAM és un grup de Barcelona que s’ha convertit en tot un fenomen entre la gent jove, i en un referent de la música urbana del país. Els 6 membres que formen la família (Kid Pi, Koalekay, Lil Didi, Joey C, AAA i Bandam) han creat una sonoritat i estil propis barrejant estils (Trap, Dancehall, Funk i R&B) i idiomes (català, castellà i anglès).
Des del seu primer disc TR3TZE no han parat de créixer. Les seves cançons sumen milions de reproduccions, com també els visionats dels seus clips. A la xarxa acumulen milers de seguidors, una comunitat de fans que creix diàriament i que demostra ser totalment incondicionals i fidels al grup.

Ja han compartit escenari amb artistes com C. Tangana, Maikel Delacalle, Cecilio G, Damed Squad o Dollar Selmouni. I a cada concert acaben penjant el cartell de “sold out”.