El coronavirus es pot contagiar en una simple conversa

La comunitat científica segueix esforçant-se per desxifrar tota la informació sobre el coronavirus, com les diferents vies de contagis. Fins al moment, amb l’evidència científica acumulada, es considera que el virus pot transmetre’s entre persones de diferents formes. La principal, mitjançant el contacte i la inhalació de gotes i aerosols respiratoris.

Però un estudi apunta que els contagis es podrien produir amb una simple conversa, segons la investigació publicada a la revista científica Physics of Fluids.

Per ratificar la seva teoria, els investigadors de la Universitat de Tòquio van optar per estudiar el flux de la respiració expulsada al voltant de les persones que conversen en diferents postures.

Per això, van analitzar a diversos interlocutors: un assegut i un altre de peu o en posicions que es repeteixen en situacions mundanes, en llocs com els salons de bellesa o centres de salut.

Les proves es van dur a terme a la perruqueria de Tòquio. “En concret, analitzem les característiques de la difusió de l’exhalació amb i sense mascareta quan una persona estava de peu, asseguda, cap per avall o cap per amunt”, assenyala Keiko Ishii, autora de la investigació.

Els resultats, les proves van demostrar que l’aire exhalat sense la mascareta es mou cap avall, per la gravetat. La conclusió, que el client que està sota d’aquest malalt pot arribar a contagiar-se.