El coronavirus es convertirà en un virus respiratori com la grip

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La comunitat científica coincideix a assenyalar que la SARS-CoV-2, el coronavirus que ocasiona la malaltia coneguda com Covid-19, es convertirà en un virus respiratori endèmic, com ja ho és, per exemple, la grip estacional.

“Probablement veurem una evolució de virus. El virus s’anirà adaptant”, ha dit l’especialista del servei de malalties infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol a Badalona (Barcelona), Beatriz Mothe, segons recull la plataforma Sinc.

Els motius que el coronavirus segueixi existint s’expliquen, segons el parer dels experts, perquè la vacunació no eliminarà completament el SARS-CoV-2 i probablement el virus evolucionarà per seguir contagiant de forma més lleu, tot i que “sense matar a les persones que el pateixen”.

D’una banda, les vacunes prevenen de les formes més greus de la Covid-19, però encara no han demostrat que siguin capaços de tallar d’arrel la transmissió de virus, ni quant durarà la immunitat provocada per la vacuna. En aquest sentit, els científics han recordat que al llarg de la història els programes de vacunació només han aconseguit acabar del tot amb dues malalties: la verola i la pesta bovina, que no afectava els humans, però va provocar una gran escassetat d’aliments.