El comerç i la cultura podran obrir més hores

El Procicat aprovarà aquest divendres, previsiblement, la modificació d’horaris en alguns sectors veient la bona evolució de les dades epidemiològiques i de l’avenç de la vacunació. Així ho ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, en l’acte d’inauguració a Mataró d’un CUAC.

Els canvis són:

– Els comerços de conveniència podran obrir fins a les 22.00

– Les entitats esportives, fins a les 23.00

-I l’àmbit de la cultura, fins a les 23.00

Tot plegat, quan està a punt de caure l’estat d’alarma, que comportarà dos grans canvis més en les restriccions: a partir de diumenge a les 00.00 desapareixen el toc de queda i el confinament perimetral de Catalunya.

La desaparició de l’estat d’alarma comportarà que el govern hagi de demanar permís al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per a les mesures que afecten drets fonamentals. Són dues: la prohibició de reunions de més de 6 persones i les restriccions d’aforament en llocs de culte. El govern ja ha fet la petició i compta tenir-ne resposta abans de la reunió del Procicat de divendres.

Ara, però, el govern espanyol ha dotat les autonomies d’una possibilitat que fins ara no tenien: recórrer al Tribunal Suprem si el tribunal superior corresponent els tomba alguna mesura.

Pel que fa a la resta de mesures vigents, de moment no es preveuen canvis. Així, es mantindrà el tancament dels locals d’oci nocturn, i les restriccions d’aforament en comerços, bars i restaurants i esdeveniments culturals i esportius.

Això sí, tal com ja va anunciar el Procicat, la restauració podrà tornar a servir sopars fins a les 23.00 h. Fins ara havien de deixar de servir a les cinc de la tarda.