El comerç de Sant Antoni recupera el nivell de vendes d’abans de la pandèmia de la covid

Barcelona registra un augment del nombre de transaccions, coincidint amb la relaxació de les mesures

El nombre de transaccions realitzades a Barcelona ha repuntat en els darrers mesos, coincidint amb el procés de vacunació i la relaxació de les mesures de contenció del coronavirus. Un dels casos on més s’ha notat és el del barri Sant Antoni, ubicat a l’Eixample, on els indicadors de consum privat de l’Oficina Municipal de Dades (OMD) mostren una recuperació del nivell de vendes d’abans de la pandèmia de la covid-19. En termes absoluts, al maig i el juny de 2021 s’ha assolit la xifra més elevada de compravendes en un mes des de gener del 2019, superant ambdós les 300.000 transaccions.

Els mesos d’abril, maig i, més moderadament juny, marquen un “fort” creixement en aquesta zona, superior al de la taxa global de tot Barcelona. També el valor de la despesa ha evolucionat a l’alça. Al barri de Sant Antoni, el valor global de la despesa se situa al voltant dels nivells d’abans de la pandèmia (uns 3 milions d’euros mensuals), un llindar al qual el conjunt de la ciutat encara no ha arribat.

Segons el consistori, entre els motius d’aquest augment hi ha la remodelació del mercat i la implementació del programa de les superilles. Així, assegura que hi ha estudis i enquestes municipals que avalen la transformació de l’espai públic en un lloc habitable “on passejar de forma segura, amb menys contaminació” ha potenciat “la vida de barri i els usos comunitaris”. També subratlla que ha ajudat a protegir i dinamitzar el comerç de proximitat.