El calendari d’advent s’allarga fins a Reis al Poble Espanyol

Ses majestats d'orient reben en persona les cartes dels nens amb la mascareta posada

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Tres Reis Mags amb mascareta i d'una família fent-se una fotografia després de rebre la carta de desitjos. ACN

Tot i que el calendari d’advent és el compte enrere per Nadal, aquest any al Poble Espanyol de Barcelona la tradició s’allargarà fins a l’arribada dels Reis Mags amb una gimcana gegant. Hi participen famílies senceres, que han de descobrir els secrets que amaga el calendari a través de 24 racons relacionats amb personatges, tradicions i escenes típiques d’aquestes festes.

El joc té lloc als carrers d’aquest conjunt arquitectònic, que s’ha engalanat per celebrar Nadal i rebre els seus principals protagonistes: ses majestats d’orient. Des d’avui i fins al 5 de gener, els nens poden entregar en mà les seves cartes als tres Reis. Melcior, Gaspar i Baltasar els reben amb la mascareta posada, tal com faran durant la cavalcada d’aquest any.

Els Reis Mags han agafat el relleu al Pare Noel i ho han fet amb molta força. Gairebé han exhaurit totes les entrades disponibles per rebre les cartes on els més petits detallen quines joguines volen. Encara que la pandèmia condicioni la seva arribada, tenen clar que un any més recorreran les ciutats i els pobles de Catalunya.

Per decisió del departament de Salut, tant ells com la seva comitiva portaran les mascaretes posades en tot moment. Cosa que ja han fet durant tot el dia al Poble Espanyol, on des de primera hora han instal·lat una de les seves bústies reials. Les cues per poder parlar amb ells i fer-se una fotografia s’han allargat tot el dia tot i que calia obtenir les entrades anticipadament.

Tot i les restriccions, la il·lusió és la mateixa. Així ho diuen la majoria de pares que aquest diumenge s’han acostat al Poble Espanyol amb els seus fills per passar el dia. Enguany, a més de poder entregar la carta en mà als Reis Mags, les famílies han pogut jugar a la gimcana més gran de la ciutat. Una d’elles és la del Javier Lara, que ha explicat en declaracions a l’ACN que segueixen al peu de la lletra les instruccions per poder “respondre correctament les preguntes” i aconseguir un abonament anual al Poble Espanyol. La gimcana, que té forma de calendari d’advent, té 24 parades. Entre elles hi ha el bosc màgic, la casa dels follets, la mina de carbó, el bosc dels desitjos o el caganer.