El Bicing recupera l’activitat d’abans del confinament i suma 18.572 altes des del maig

Barcelona ha instal·lat 79 de les 97 noves estacions previstes per aquest any

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Bicing ha registrat 18.572 noves altes entre maig i juliol de 2020, fins arribar als 125.346 usuaris del servei. Les noves altes suposen un augment del 77% respecte els mateixos mesos de l’any passat. Els nivells d’activitat del servei s’han recuperat ràpid després del confinament, fins assolir els nivells de principis d’any. El juliol el servei ha tingut 1,3 milions d’usos, superant la xifra del mateix mes de l’any passat. Des de principi d’any s’han instal·lat 79 noves estacions i està previst que se’n facin 18 més abans d’acabar l’any, quan està previst que hi hagi 519 estacions. L’aplicació mòbil del Bicing s’ha integrat fa poques setmanes a l’smou, que és l’app de mobilitat de Barcelona.

Un 30% dels usos registrats per els nous usuaris corresponen a viatges amb bicicleta elèctrica. La gran majoria de les noves altes provenen dels barris on tradicionalment ja hi havia servei, com Eixample, Ciutat Vella o Sant Martí, però es nota un increment d’abonaments als barris nous on fins ara no hi havia estacions, registrant un 12% d’altes a Horta-Guinardó, Nou Barris i Sant Andreu.

En dies feiners les bicis elèctriques registren una mitjana de 7,6 usos al dia, mentre que una de mecànica en registra 6,55. Cal tenir en compte però, que el número total de bicicletes elèctriques és inferior, actualment la xarxa té 1500 elèctriques i 5000 mecàniques.

L’increment d’estacions fins a finals d’any permetrà incrementar el servei a tots els districtes de Barcelona, amb Horta–Guinardó (21estacions) i Nou Barris (16) com a districtes amb més augment. El Bicing arribarà a barris on fins ara no tenia presència com la Marina del Prat Vermell, Trinitat Nova, Canyelles i la Vall d’Hebron, Vallcarca i els Penitents, la Clota, el Carmel, el Verdum, les Roquetes i Ciutat Meridiana.

L’aplicació mòbil smou, que ara ha integrat el Bicing, també serveix per pagar el parquímetre de l’àrea blava i verda de Barcelona i 9 municipis més de l’Àrea Metropolitana (Badalona, Castelldefels, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Montgat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i El Prat de Llobregat). També permet pagar els aparcaments B:SM, la recàrrega de vehicles elèctrics o l’ús de serveis de carsharing.